Mooiere smoel, gelijke prestaties

0
42

van pas zou kunnen komen. De Amilo was wat dikker en wat smaller dan de M2010. Dat resulteerde in een nogal klein toetsenbord. Het toetsenbord van de M2010 is groter en er valt gemakkelijker met tien vingers op te typen.

 

Toshiba NB200
De Toshiba NB200 bestaat in twee uitvoeringen: met een imr-cover in nachtzwart en een 3-cell batterij en een met een 3d-cover in satijnbruin met 6-cell batterij. De adviesprijs bedraagt € 399 voor de nachtzwarte uitvoering en € 449 voor de satijnbruine uitvoering die wij hebben getest. De NB200 heeft dezelfde afmetingen als de Fujitsu M2010, maar hij is wel een tikkeltje platter. Daar staat tegenover dat hij 20 gram zwaarder is (1,33 kg), een verschil dat je in de praktijk natuurlijk niet merkt. De coating is mat en toch zie je er sneller vettige vingers op dan op de gladde coating van de Fujitsu M2010. Ons testexemplaar had ook krassen in de coating van de polssteunen. We weten natuurlijk niet wat dit testexemplaar nog allemaal heeft meegemaakt, maar het de coating van de Fujitsu ziet en voelt iets krasbestendiger aan dan die van de Toshiba.

Toshiba NB200
Toshiba NB200

Ook hier wordt een Intel Atom N280 processor gebruikt, met 1 GB geheugen en Intel 945 grafische chipset. Ook de rest van de hardware is dezelfde (WiFi, Bluetooth, 3 x usb, geheugenkaartsleuf etc.), al kan de WiFi-verbinding hier ook snellere 802.11n-verbindingen aan. Het led-verlichte 10,1-inch scherm

1
2
3
4
5
Vorig artikelNetwerkmonitors helpen besparen
Volgend artikelStof je vinylplaten af
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.