Aldi netbook met USB 3.0-aansluiting

12
408
Vanaf woensdag 25 januari legt Aldi België een 10-inch netbook in de rekken. De Medion Akoya E1228 (MD 98721) is uitgerust met een USB 3.0-aansluiting. We zetten de verdere specificaties op een rij.

Aldi noemt de Medion Akoya E1228 (MD 98721) een mini-notebook, wat een netbook in feite is. Het is niet de eerste keer dat Aldi een netbook verkoopt. Zo lag er in augustus vorig jaar een compleet vergelijkbaar model in de winkels dat toen 279 euro kostte en waarvan het typenummer maar één cijfer verschilt, de eerder door ons besproken Medion Akoya E1228 (MD 98720). Deze nieuwe Medion Akoya E1228 (MD 98721) netbook kost echter 30 euro minder. Hij heeft een breedbeeldscherm van 10-inch of 25,4 cm met LED-Backlight en met een resolutie van 1024 x 600 pixels . De netbook meet 266 (B) x x 185 (D) x 24,5 – 33,5 (H) mm en weegt 1250 gram. Je kunt hem dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Aldi MeDion Akoya E1228 (MD 98721)

Aldi MeDion Akoya E1228 (MD 98721) (© ; licentie: )

 
Processor

De Medion Akoya E1228 is uitgerust met een dualcore Intel Atom processor N570 (1.66 GHz) uit de reeks energiebesparende processoren die Intel speciaal heeft ontwikkeld voor mobiele internetapparaten. Het betreft de tweede generatie van de Atom-processor die vorig jaar januari op de markt kwam, dus nog niet de nieuwe en snellere derde generatie waarover we enkele weken geleden berichtten en die deze maand uitkomt.
Verder heeft deze Medion MD 98721 netbook 1 GB DDR3 SDRAM werkgeheugen en een Intel’s Graphics Media Accelerator 3150 grafische chip. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 250 GB.

1
2
3
4
5
Vorig artikelPlugSurfing brengt elektrische laadstations in kaart
Volgend artikelNieuwe Walkman muziekspelers met snelle oplaadfunctie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

12 REACTIES

  1. hallo,
    wij hebben ook de E1228 en waren in het begin zeer tevreden maar de laatste maanden is ‘hij’ verschrikkelijk traaaaaag…
    is daar iets aan te doen?
    hij wordt voornamelijk voor emailen gebruikt dus geen zware taken; dat zou dit netbook toch wel gewoon aan moeten kunnen. ik bedoel zó oud is ie toch niet (afgezien van het feit dat computers al verouderd zijn zodra ze uit de winkel komen…:)
    als beveiliging gebruiken we AVG en we controleren ‘m regelmatig m.b.v. Spybot, MBAW, Superantispyware.
    we hebben de gadget van windows 7 gebruikt wat aangeeft hoeveel % de processor en geheugen belast worden; dat is geregeld 95% en zelfs nog hoger! wat kunnen we doen om dit netbook sneller te laten werken? graag simpel uitgelegd / kleine stappen want we zijn niet op de hoogte van ’technische toestanden’ van computers enz.
    is het mogelijk om geheugen uit te laten breiden? zo ja, aan welke kosten moeten we dan denken en heeft dit invloed op de garantie?
    alvast bedankt voor hulp en advies!
    Mvg,
    Rick

  2. Ik heb een paar weken zulk een ding gekocht, en ben er alles behalve tevreden van. Ontzettend traag. Ik heb er Kaspersky vanaf willen halen, en Norman, waarop ik geabonneerd ben, willen opzetten, maar vanaf toen blokkeerde hij compleet met continu reboots. Heb al 3 keer een “recovery” moeten uitvoeren. Ik vraag me af of 1 GB Ram niet te weinig is voor windows 7

    • Laat al die commerciële av’s eraf en vervang door Microsoft Security Essentials. 1 GB is inderdaad niet erg veel en een antiviruspakket gebruikt vaak heel wat systeemresources. Dat van Microsoft is wat lichter, maar beschermt wel goed tegen malware.

    • Nee, PowerPoint zit niet in het Microsoft Office Starter pakket. Je kunt wel gratis een PowerPoint player downloaden van de Microsoft website. Hiermee kan je wel PPT-bestanden bekijken, maar er zelf maken of wijzigen gaat niet.

  3. Hallo,
    Kan er iemand zeggen waar de RJ45 poort zit bij deze netbook? Ik zag hem staan in een Aldi winkel, maar ik zie de RJ45 poort niet.
    Bedankt.
    Gerd

  4. Wat ik niet zo meteen kan vinden…
    * het toetsenbord: AZERTY of QWERTY?
    * software om DVD’s te branden is er bij maar zit er dan ook een DVD brander in dat ding? (denk van niet)

    • De in Aldi België verkochte pc’s van Medion hebben altijd een AZERTY klavier, de in Nederland verkochte pc’s hebben een QWERTY klavier. De meegeleverde software zijn zowat standaardpakketten, vandaar het vreemde effect dat er software bij zit die je niet rechtstreeks kunt gebruiken. Maar na aansluiten van een externe USB brander komt die dan weer wel van pas.

  5. Er misschien even bij vermelden dat een scherm met 1024*600 juist die *600 ervoor zal zorgen dat je merkelijk meer moet scrollen dan een scherm van *768 vertikaal aantal pixels.
    T is maar dat je t weet of dat je dit eerst eens uitprobeert door een PC op die pixelgrootte te zetten of even in een demoshop te gaan kijken naar een gelijkaardig toestel en een ander

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.