Rocken maar!

0
80

simpele druk op de knop kan je het nummer spelen. Je kan de moeilijkheidsgraad aanpassen, je vrienden kunnen meedoen, jij kan ermee stoppen of je kan skippen naar een ander nummer zonder dat de muziek ooit stopt. In tegenstelling tot The Beatles: Rock band kan je hier wel meerdere keren hetzelfde instrument selecteren. Zo kan je bijvoorbeeld voor een legertje gitaren kiezen als je daar zin in hebt.
Voor de echte muziekfanaten is er GHStudio, waar je je eigen songs kan creëren met vooraf opgenomen samples. Ook dit gedeelte is stukken beter dan in vorige versies van het spel, maar het blijft iets waar de casual gamer weinig plezier aan zal beleven.

Drummen als Ringo
Nog het vermelden waard voor wie een drumstel wil aanschaffen of er een bezit: de Beatles Beats is absoluut de moeite. Hier kan je meer dan tachtig klassieke drumritmes van Ringo onder de knie proberen te krijgen op expert niveau. Zeker een uitdaging en bijgevolg niet voor iedereen weggelegd!

The Beatles: Rock Band
The Beatles: Rock Band – drumstel

Conclusie
Guitar Hero 5 en The Beatles: Rock Band zijn beide fantastische spellen die je echt het gevoel geven dat je een instrument kan bespelen. De grootste verschillen zitten hem in het niveau en de sfeer. Bij The Beatles: Rock Band gaat het meer om de band zelf. Foto’s en video’s geven je een blik achter de schermen van een van de populairste groepen aller tijden. Guitar Hero 5 daagt je meer uit en pusht je constant om je grenzen te verleggen. Daarnaast is er de omvang van de spellen. Met 45 songs – niet eens de meest bekende – en geen integreerbaarheid van vroegere Rock Band-nummers heeft The Beatles: Rock Band je inhoudelijk duidelijk minder te bieden dan Guitar Hero 5 met 85 nummers en heel wat multiplayermodi. Laat dat je echter niet tegenhouden, Beatles-fan of niet, dit is een echte aanrader!

Site: www.guitarhero.com
Ontwikkelaar: Neversoft Entertainment
Uitgever: Activision

Site: www.thebeatlesrockband.com
Ontwikkelaar: Harmonix
Uitgever: MTV Games
Distributiepartner: Electronic Arts

Adviesprijs

– Guitar Hero 5: € 69,99
– The Beatles: Rock Band: € 69,99
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelPowerline adapter met statusscherm
Volgend artikelNetwerkmonitors helpen besparen