Pure snelheid geeft adrenalinestoot

0
26

Dat geldt ook voor de crashes. Het lijkt nogal sterk dat je een tegenstander kan rammen zodat die op jouw motorkap terecht komt en je dan simpelweg onder hem door rijdt. Nu ja, het spel moet natuurlijk leuk blijven en dan is een goede mix tussen realisme en arcade zeker verantwoord.

Online de ladder opklimmen
Hoewel je niet zo veel mogelijkheden hebt in de online multiplayer, is het wel bijzonder fun. Naast de Quick Race optie is er namelijk ook de Driver Duelmodus. Je start aan de voet van de ladder en neemt het op tegen een speler van jouw niveau in een auto die je willekeurig krijgt toebedeeld. In het begin rijd je in gewone auto’s op makkelijke tracks, maar uiteindelijk lukt het je misschien wel te racen in een supercar op een bijzonder technisch parcours.

Conclusie
Electronic Arts slaat met Need for Speed: Shift een compleet andere richting in. Terwijl vroegere games uit de franchise zich leken te baseren op films als The Fast and The Furious, heeft men nu geopteerd voor een “racesimulatie”. De controle over de wagens en de invloed van de crashes zijn misschien niet zo realistisch, maar het gevoel van snelheid en de bijhorende adrenalinestoot is dat zeker wel. Sommige fans zullen het waarschijnlijk betreuren dat ze niet meer achterna worden gezeten door flikken, maar het overgrote deel van de gamers zal het weggooien van franjes en tierlantijntjes en de focus op het pure racen zeker toejuichen. Tegelijkertijd is het spel niet zó realistisch dat casual gamers er niet meer van kunnen genieten. De subtiele portie arcade is net voldoende.

Site: http://www.electronicarts.nl/games/need-for-speed-shift en http://www.shift.needforspeed.com/nl
Ontwikkelaar: Slightly Mad Studios
Uitgever: Electronic Arts

Adviesprijs
62,99 euro
1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloos muzieksysteem dat je met je iPhone bedient
Volgend artikelNieuwe malware-bescherming voor 2010