Pure snelheid geeft adrenalinestoot

0
26

bestaande en fictieve tracks. Tot de meer dan achttien echte behoren bijvoorbeeld Willow Springs, Laguna Seca en de Nürburgring, terwijl je bij de fictieve het centrum van Londen en Tokio vindt.

Raceperspectieven
Rond de cockpitview in dit spel is ongetwijfeld het meest te doen. Het geeft je namelijk het gevoel echt in een racewagen te zitten. Dat is vooral de verdienste van het feit dat de camera vastgemaakt lijkt aan de piloot en niet aan de wagen zelf. Klinkt misschien vaag, maar beeld je even in wat het verschil is: rijdt een piloot over een bult of in een put dan zal hij zelf ook even omhoog springen, remt hij dan beweegt hij automatisch naar voren, komt hij in een gras- of zandberm terecht, dan wordt hij helemaal door elkaar geschud. Door perfect te spelen met de elementen op je scherm, simuleert men de ervaring.
De cockpitview is hiervoor uiteraard het best geschikt, maar het is niet zo dat je alle fun mist als je het te moeilijk vindt op deze manier te racen. Ook bij de andere camerastandpunten bewegen de gegevens op je scherm – je punten, je tijd, de achteruitkijkspiegel,… Crash je, dan wordt je beeld troebel en verdwijnen de kleuren zodat je even gedesoriënteerd en verward achterblijft. Toch is het belangrijk op te merken dat er niet overdreven is, op geen enkel moment zal het spel je misselijk maken omdat er visueel te veel gebeurt. Ook het geluid van de wagens en alles wat je doet, is overigens constant van topkwaliteit en intensifieert de beleving.

Geen gigantische verzameling
Met bijna zeventig licenties is de collectie wagens wat beperkter dan mij andere racegames. Het doel is hier dan ook het racen op zich geloofwaardig neer te zetten en niet zoveel mogelijk wagens te verzamelen. Waar de realiteit overigens wel een tikkeltje de mist in gaat, is de controle over de wagen. Zowat alle auto’s hebben de neiging nogal gemakkelijk van de baan te glijden, dus je zal moeten leren hoe je daarmee omgaat en wat je kan tunen om dat te verbeteren. De look en feel is dan wel simulatie, maar de besturing en het concept op zich is toch nog voldoende arcade om voor iedereen toegankelijk te blijven.

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloos muzieksysteem dat je met je iPhone bedient
Volgend artikelNieuwe malware-bescherming voor 2010