Hectische en acrobatische apentoeren

0
65

traditionele hartjes die het aantal keren dat je geraakt mag worden beperken. De geluidsaanval van Donkey is ook aangepast. Vroeger was die cirkelvormig, nu moet je de analoge stick in een bepaalde richting duwen om de geluidsgolf de juiste kant uit te sturen. Verder zijn bepaalde gebieden opnieuw ontworpen door er vijanden en andere omgevingsuitdagingen aan toe te voegen en zijn er twee compleet nieuwe levels vrij te spelen.

New Play Control! Donkey Kong Jungle Beat

Bananen als levensenergie
De opdeling van het spel in werelden en koninkrijken is wel hetzelfde gebleven. Elke letter van de naam Donkey staat voor een wereld met drie koninkrijken. Elk koninkrijk bestaat dan weer uit twee normale platformlevels, waarbij je zoveel mogelijk bananen verzameld, en een gevecht met een eindbaas. Het leuke is dat in dat laatste onderdeel de hoeveelheid bananen verzameld in de eerste twee levels plots je levensenergie worden. Hoe meer bananen je hebt, hoe meer klappen je bijgevolg van de eindbaas zal kunnen incasseren. Op het eind van de rit wordt ten slotte gekeken hoeveel bananen er nog overblijven. Bij 200, 500 en 1000 krijg je een crest – een soort medaille – en als je er voldoende gewonnen hebt, speel je verborgen levels vrij.

New Play Control! Donkey Kong Jungle Beat

Makkelijk én moeilijk tegelijk
Donkey Kong Jungle Beat is een typisch voorbeeld van een “ruim toegankelijk, maar moeilijk om in uit te blinken”-spel. Na een vijftal minuutjes heb je de besturing door en ga je zonder problemen door

1
2
3
4
Vorig artikelTruMotion en 200 Hz voor ultieme kijkervaring
Volgend artikelVan Photoshop tot Interpol