Kaartlezer met ondersteuning voor sim- en ID-kaarten

2
817

-Open de eID software.
-Klik op “Tools” > “Options”
-In het Options-scherm kun je in de linkerbovenhoek onder “Card Reader” op het regeltje “Not specified” klikken en aldaar de MD-020 selecteren als gebruikte kaartlezer.
Deze staat in het menu weergegeven als “Generic MultiCard reader 1.0.0 ”.
Eens dat gebeurt, kun je je apart lezer(s) vervangen door de Sitecom All-in-one Card Reader MD-020. Dan heb je dus nog maar een apparaat nodig om geheugenkaartjes, sim-kaarten, bankkaarten en id-kaarten te kunnen gebruiken. Handig!

Mac-gebruikers, opgelet
De sim-kaart en id-kaartfuncties werken niet onder MacOS X. De andere functies werken wel.

Conclusie
De Sitecom All-in-one Card Reader MD-020 is een klein wonder: gedaan met verschillende apparaatjes voor het lezen (en beschrijven) van allerlei kaarten. Voor de prijs (ca. 35 euro) moet je het zeker niet laten. Je krijgt er bovendien tien jaar garantie op.
Adviesprijs
Ca. 35 euro.
Systeemvereisten
Mac OS.X; Windows XP of hoger.
1
2
3
4
Vorig artikelBeveiliging als een dienst
Volgend artikelExterne harde schijf beveiligd met toegangskaart
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Bij mij wordt de cardreader wel degelijk herkend, zelfs op een oudere Mac. Maar er verschijnt pas iets op de desktop als je er een kaartje in steekt. Je kunt in systeeminformatie onder usb opvragen of de kaartlezer wordt herkend. Dat e-id niet wordt ondersteund, staat in de handleiding en op de website. Overigens, heb je al geprobeerd om toch de Mac-versie van de e-id software te installeren? Mogelijk werkt het wel (maar dan moet eerst de kaartlezer natuurlijk correct werken). http://eid.belgium.be/nl/Hoe_installeer_je_de_eID/Mac/

  2. Ik heb de All-in-one Card Reader MD-020 proberen aansluiten op mijn Mac en ik je zeggen dat de reader helemaal niet werd herkend. Na tevergeefs de klantendienst te hebben gebeld, krijg ik een antwoord op mijn vraag per mail dat de plug en play wel zou moeten werken en dat de e-id functie niet werkt met mac (staat nergens vermeld op de doos).  
    Sitecom rules !! Afzetters

Reacties zijn gesloten.