Kaartlezer met ondersteuning voor sim- en ID-kaarten

2
817

Geheugenkaartjes
Op de website van Sitecom vindt je een lijstje met alle ondersteunde geheugenkaartjes. Voor sommige heb je uiteraard nog een adapter nodig (die meestal standaard wordt meegeleverd met het betreffende type kaartje).

SIM
Je kunt de sim-kaart van je gsm back-uppen, bewerken, aanvullen of de PIN-code wijzigen. Je moet dan wel eerst nog de meegeleverde SIM Editor installeren.

Sitecom MD020 SIM Editor

Sitecom MD020 SIM Editor

Je steekt de sim-kaart in de sleuf aan de zijkant met de gouden contacten naar onderen gericht. Er staat geen symbool op de lezer om je te tonen wat de juiste richting is, maar als je de kaart verkeerd steekt dan gebeurt er natuurlijk niks en het kan ook geen kwaad. Een symbooltje was toch handig geweest.

1
2
3
4
Vorig artikelBeveiliging als een dienst
Volgend artikelExterne harde schijf beveiligd met toegangskaart
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Bij mij wordt de cardreader wel degelijk herkend, zelfs op een oudere Mac. Maar er verschijnt pas iets op de desktop als je er een kaartje in steekt. Je kunt in systeeminformatie onder usb opvragen of de kaartlezer wordt herkend. Dat e-id niet wordt ondersteund, staat in de handleiding en op de website. Overigens, heb je al geprobeerd om toch de Mac-versie van de e-id software te installeren? Mogelijk werkt het wel (maar dan moet eerst de kaartlezer natuurlijk correct werken). http://eid.belgium.be/nl/Hoe_installeer_je_de_eID/Mac/

  2. Ik heb de All-in-one Card Reader MD-020 proberen aansluiten op mijn Mac en ik je zeggen dat de reader helemaal niet werd herkend. Na tevergeefs de klantendienst te hebben gebeld, krijg ik een antwoord op mijn vraag per mail dat de plug en play wel zou moeten werken en dat de e-id functie niet werkt met mac (staat nergens vermeld op de doos).  
    Sitecom rules !! Afzetters

Reacties zijn gesloten.