Kaartlezer met ondersteuning voor sim- en ID-kaarten

2
813

Vervolgens start je de SIM Editor. Je mag wel niet vergeten dat je de sim-kaart nooit mag verwijderen terwijl de SIM Editor gegevens leest of schrijft: dat kan je kaartje immers beschadigen.
Nu kun je aan de gegevens op je sim-kaart: pin-code, contactgegevens, opgeslagen tekstberichten… Je kunt de gegevens ook exporteren (back-uppen) en eventueel achteraf opnieuw importeren (herstellen).

ID Card
Achteraan zit een sleuf voor ID- en bankkaarten met een beveiligingschip. Ze is gemerkt met "ATM". Je met de kaart er met de chip naar beneden gericht insteken.
Wij konden zowel onze KBC-bedrijvenbankkaart als onze Belgische elektronische identiteitskaart met succes gebruiken. Het is natuurlijk wel nodig om de bijkomende beveiligingssoftware van respectievelijke je bank of de overheid te installeren voor je je kaart kunt gebruiken.

Sitecom MD020 leest Belgische eID

Belgische eID-kaart gelezen met MD020

Om de MD-020 kaartlezer in de eID software van de Belgische overheid aan te wijzen als de gebruikte kaartlezer moet je de volgende stappen volgen:

1
2
3
4
Vorig artikelBeveiliging als een dienst
Volgend artikelExterne harde schijf beveiligd met toegangskaart
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Bij mij wordt de cardreader wel degelijk herkend, zelfs op een oudere Mac. Maar er verschijnt pas iets op de desktop als je er een kaartje in steekt. Je kunt in systeeminformatie onder usb opvragen of de kaartlezer wordt herkend. Dat e-id niet wordt ondersteund, staat in de handleiding en op de website. Overigens, heb je al geprobeerd om toch de Mac-versie van de e-id software te installeren? Mogelijk werkt het wel (maar dan moet eerst de kaartlezer natuurlijk correct werken). http://eid.belgium.be/nl/Hoe_installeer_je_de_eID/Mac/

  2. Ik heb de All-in-one Card Reader MD-020 proberen aansluiten op mijn Mac en ik je zeggen dat de reader helemaal niet werd herkend. Na tevergeefs de klantendienst te hebben gebeld, krijg ik een antwoord op mijn vraag per mail dat de plug en play wel zou moeten werken en dat de e-id functie niet werkt met mac (staat nergens vermeld op de doos).  
    Sitecom rules !! Afzetters

Reacties zijn gesloten.