Elite volgens Netgear

3
88

pc ook berichten sturen naar de Digital Entertainers. Die berichten verschijnen onderaan op het scherm tijdens de weergave. Zo kan je zoon of dochterlief bijvoorbeeld verwittigen dat ze moeten komen eten.

Beeldkwaliteit

De speler biedt Full HD tot 1080p bij het afspelen van Windows Media Video 9, H-264, MPEG-2, of MPEG4-bestanden. Bovendien doet de EVA9150 een automatische upconvertion van video’s en foto’s tot Full 1080p HD-resolutie via de hdmi-uitgang. We waren erg tevreden over de beeld- en geluidskwaliteit van de Netgear Digital Entertainer EVA9150. We hebben dit getest met high definition beelden van Microsoft en zoals we eerder al vermeldden met gebruik van de hdmi-aansluiting. Ook de weergave van foto’s is erg goed al zijn de slideshow-mogelijkheden eerder beperkt. Je kan kiezen uit de volgende overgangen: Fade, Dissolve en Shrink. Om deze te kiezen, mag je echter wel door de instellingen gaan snuisteren.

Netgear EVA 9150

Meerdere Spelers
Als je meerdere spelers gaat combineren binnen je netwerk, beschik je over enkele interessante functies. Je kan de spelers een naam geven die je kiest uit een lijst met mogelijke namen. Met Follow me kan je de weergave van de ene speler verhuizen naar een andere. Je zit bijvoorbeeld in de woonkamer een film te kijken, maar je wil in je slaapkamer verder kijken. Dankzij Follow me kan dit volgens Netgear eenvoudig gebeuren. We hebben de Follow me functie echter niet kunnen testen met meerdere spelers. Je kan tussen de verschillende Digital Entertainer Elite spelers berichten sturen en zien wat er op een andere speler wordt weergegeven. Tot slot kan je ook kiezen om alle spelers hetzelfde te laten weergeven.

Draadloos
Wegens het gebrek aan een Dual-band router hebben we deze functionaliteit niet ten volle kunnen testen. We hebben wel een draadloze verbinding opgezet en dat bleek vrij eenvoudig via de

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelBluetooth headset met verbeterde audioverwerking
Volgend artikelComfortabele desktopset met BlueTrack

3 REACTIES

  1. Beste Nick,
    Hartelijk dank voor de snelle reactie. Ja, IP-adres is goed en heb ik vast ingesteld op de Netgear. Bediening op afstand via de PC werkt ook gewoon. Inmiddels ben ik via internet achtergekomen dat de gebruikersnaam is: Netgearnaam\EVA9000. Met een laptop op XP heb ik toegang, op desktop met Vista niet. Zonder wachtwoord ingesteld op Netgear hebben beide computers toegang. Firewall tijdelijk uitschakelen maakt niks uit. Ik heb geen idee meer!
    Alvast bedankt!
    Met vriendelijke groeten
    Mevrouw Tol

  2. Beste mevrouw, Even een vraagje: is 192.168.1.15 wel het ip-adres van je speler, want als dit niet statisch (vast) is toegekend, kan dit een willekeurig adres zijn dat de speler via dhcp heeft gekregen. Als je dan in Windows via uitvoeren de opdracht \\\ipadres ingeeft (tweemaal backslash (\\) en waarbij je ‘ipadres’ vervangt door het juiste ipadres) zou je op de speler moeten raken. Als je niet weet welk ipadres de speler heeft, kan je dit opzoeken in de instellingen van de speler. Mocht het niet lukken, kan je een pingtest uitvoeren om te zien of het eventueel een netwerkprobleem zou zijn. Doe daarvoor het volgende: in uitvoeren geef je ‘cmd’ in (zonder haakjes). Je krijgt nu een zwart venster, geef hier de opdracht ‘ping ipadres’ (zonder haakjes en ipadres vervang je door het juiste ipadres). Als je een antwoord krijgt op deze ping kan een verbinding tussen beide lukken, anders niet. Hopende u hiermee geholpen te hebben. Vriendelijke groeten, Nick

  3. Geachte heer/mevrouw,
    Netgear EVA9150
    Even een vraagje over de verbinding, zoals u schreef, volgens bladzijde 7. Verbinding maken: \\192.168.1.15
    en dan voltooien, maar dan kom ik gebruikersnaam en wachtwoord. Ik heb alles geprobeerd tussen mediaspeler en pc, maar telekens gebruikersnaam en wachtwoord kennen ze niet.
    Hoe kan ik achterkomen over de gebruikersnaam en wachtwoord???
    Ik heb ook geprobeerd via internet "setup network shares", lukt ook niet. Wel dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord en samen met de verbinding maken, ken ze allebei niet.
    Alvast bedankt!
    Met vriendelijke groet
    Mevr Tol

Reacties zijn gesloten.