Dual-band draadloze router met IPv6-ondersteuning

0
39
D-Link DIR-815 draadloze router

D-Link DIR-815 draadloze router (© ; licentie: )

D-Link introduceert een draadloze IEEE 802.11n-router die de twee draadloze frequenties ondersteunt en die ook compatibel is met het nieuwe IPv6-protocol.

De D-Link DIR-815 draadloze router ondersteunt zowel de 2,4 GHz-frequentieband, die geschikt is voor webbrowsen en e-mailen, als de 5 GHz-band voor diensten die meer kwaliteit vereisen, zoals gaming en streaming video. D-link ontwiepr de router speciaal voor plekken die last kunnen ondervinden van storingen van andere netwerken en draadloze toestellen, zoals onder meer appartementen. Routers die alleen de 2,4 GHz-band ondersteunen, maken gebruik van dezelfde frequenties en in in dichte zones kan dit leiden tot prestatieverlies, omdat het aantal kanalen in de 2.4 Ghz beperkt is.

De DIR-815 is uitgerust met vier 10/100 Mbps LAN-poorten en één 10/100 Mbps WAN-poort. De draadloze router is ook klaar voor het nieuwe IPv6-protocol. Meer info over dit nieuwe protocol vind je in het achtergrondartikel Van IPv4 naar IPv6. De router ondersteunt ook Quality of Service (QoS), waardoor bij gaming, VoIP of video de meeste bandbreedte wordt gegarandeert. Met de D-Link Green technologie bespaart de draadloze router ook energie. Zo past hij automatisch het stroomverbruik van de poorten en kabels aan en kan hij met de timerfunctie ook de WiFi-functie van de router voor een vooraf bepaalde periode uitschakelen. D-Link DIR-815 is beschikbaar vanaf november voor een adviesprijs van € 114,99.

Vorig artikelComputer leert dagdromen
Volgend artikelSlanke en energiezuinige monitoren met led-technologie
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.