Draagbaar met veel zoombereik

0
38

van 44 MB. Je bent dus aangewezen op externe Secure Digital (SD) geheugenkaartjes als je grote reeksen foto’s wil maken. Nikon’s Vibration Reduction technologie zorgt ervoor dat bij het gebruik van de zoom mogelijke onscherpte wordt vermeden die optreedt bij lichte handbewegingen. Standaard staat deze functie aan, maar je kunt ze uitschakelen als je bijvoorbeeld een statief gebruikt.
De S630 biedt een ISO gevoeligheid tot ISO 6400. Of je die instelling vaak zult gebruiken is de vraag. De foto’s vertonen bij deze gevoeligheid immers veel ruis. Met de hoge ISO waarden (ISO 3200 en 6400) kan je trouwens enkel beelden maken van 3 megapixel groot.

Nikon Coolpix S630

Bediening
De bediening is vrij intuïtief. De multiselector is erg handig om snel door de menu’s te scrollen. In de menu’s is het mogelijk om een Helpscherm op te vragen door de zoomknop naar rechts te bewegen. Maar de informatie die je krijgt is toch erg summier en verstrekt slechts de basisinformatie van een menuoptie. Bij de menuonderdelen krijg je geen helpvenster meer te zien. Je zult dan de handleiding moeten raadplegen.
De helderheid van het LCD-scherm kun je instellen met vijf niveaus. Het heeft ook een antireflectiecoating. Toch is het bij helder zonlicht niet altijd goed bruikbaar als zoeker (De S630 heeft geen aparte optische zoeker). Als je bijvoorbeeld een panorama-opname wil maken, waarbij het

1
2
3
4
5
Vorig artikelBlu-ray-speler met harddiskrecorder van LG
Volgend artikelCloudbooks zouden er wel eens sneller kunnen zijn dan verwacht
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.