Draagbaar met veel zoombereik

0
38

camerascherm bij elk volgend beeld een deel van het vorige laat zien, dan is het soms onduidelijk waar je de volgende foto precies moet beginnen.

Nikon Coolpix S630 Smile-functie
De Glimlach-functie activeren

Smile
Digitale camera’s krijgen steeds meer software ingebakken. De meeste toestellen kunnen gezichten herkennen en de camera automatisch de best mogelijke instellingen laten kiezen wanneer ze een of meerdere gezichten detecteren in een beeld. Inmiddels is ook de Smile-functie bij veel camera’s aanwezig: als je de camera op een gezicht richt in de glimlachstand ontspant de sluiter zich automatisch.
De Nikon Coolpix S630 biedt ook knipperdetectie. Omdat het natuurlijk minder mooi oogt als een persoon op een foto wel lacht, maar net op dat moment met zijn ogen knippert, maakt de camera twee foto’s en kiest een beeld waarin de ogen open zijn.
Wat opviel bij onze testen is dat de camera bij de Smile-functie het moeilijk heeft met besnorde mannen. Blijkbaar is het detecteren van een lach bij mensen met flink wat begroeiing op hun bovenlip minder voor de hand liggend.

Nikon Coolpix S630 Smile-functie
Deze boodschap verschijnt korte tijd op het LCD-scherm als de camera detecteert dat iemand de ogen heeft gesloten

Bewerken
De camera heeft ook enkele functies om de kwaliteit van de foto’s te verbeteren in de camera. ‘Snel retoucheren’ maakt een kopie met hoger contrast en verbeterde kleuren. Met D-Lighting kun je de helderheid en het contrast van gemaakte foto’s verbeteren. Donkere gedeeltes van een foto worden

1
2
3
4
5
Vorig artikelBlu-ray-speler met harddiskrecorder van LG
Volgend artikelCloudbooks zouden er wel eens sneller kunnen zijn dan verwacht
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.