Luke Shepard’s Nightvision timelapse-video

Mooie timelapse-video toont iconische gebouwen in Europa

0
Nightvision is een timelapse-video die hulde brengt aan de diversiteit van de Europese architectuur door iconische gebouwen als het Atomium op een bijzondere manier te belichten.

Luke Shepard, een Amerikaanse videograaf die in België geboren werd, maakte de timelapse-video Nightvision nadat hij op Kickstarter voldoende fondsen verwierf voor zijn videoproject. In één maand tijd haalde hij bijna 20.000 dollar bij elkaar.

Atomium © Luke Shepard
Atomium © Luke Shepard

In de loop van drie maanden bezocht hij samen met vriend en assistent Henry Farrow Miller 36 steden in 21 landen in Europa met de bedoeling de belangrijkste monumenten vast te leggen voor de timelampse-video. Hij maakte met zijn Canon 5D Mark III en diverse Canon objectieven duizenden foto’s die hij met Adobe software componeerde tot een ode aan de diversiteit van de Europese architectuur.

Alle foto’s werden in het donker genomen. Volgens Shepard kon hij op die manier de esthetische kwaliteiten van de architectuur beter presenteren. De afwezigheid van mensen rond de structuren creëert ’s nachts een surreële atmosfeer waardoor de kijker het gevoel krijgt dat hij de bezienswaardigheden helemaal voor zichzelf heeft, aldus de videograaf.

De volledige lijst van de gebouwen die voorbijkomen in Nightvision vind je op lshep.com. Deze timelapse-video komt het best tot zijn recht in full screen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.