Bellen, sms’en, faxen en chatten via één nummer goedkoop over internet

0
76

toegewezen voor twee spraak- en één faxlijn, maar die bleken niet te werken. Ernaartoe bellen leverde het bekende signaal op voor een niet-bestaand nummer. Vermoedelijk een configuratiefoutje bij Attractel.
Communicatie met Attractel blijkt onvoldoende. Toen we een probleem hadden, meldden we dat. Er kwam een antwoord terug dat iemand zich daarover zou ontfermen. En dat was het laatste wat we hoorden. Op enkele bijkomende vragen die we stelden werd niet geantwoord. Zoiets wekt niet bepaald vertrouwen. Als een bedrijf niet eens behoorlijk reageert terwijl het weet dat het getest wordt, wat kunnen gewone klanten dan nog verwachten?

PBX
Attractel biedt een gehoste PBX-dienst aan en die is gebaseerd op de ondertussen welbekende open source telefooncentralesoftware van Asterisk. Daarover is echter behalve de namen CAPEX en OPEX niets terug te vinden op de websites van Attractel en Zalloo. Dat komt, vermoeden wij, omdat alles nog in de bètafase verkeerde tijdens onze testperiode.

Conclusie
Zalloo heeft zeker een interessante aanpak van het VoIP-verhaal. Je kunt behoorlijk wat geld besparen. Op het moment van onze test, was alles nog in bèta en alleen Zalloo (de SIP-dienst) effectief bruikbaar. Die dienst werkt prima, alleen vinden we dat de webinterface wat meer ondersteuning mag bieden bij het zelf invullen van SIP-toestellen. Alleen beheerders met ervaring in SIP zullen dat nu kunnen. We zijn alleen niet te spreken over de contactresponsitiveit van Attractel tijdens deze test en raden je daarom aan naar andere oplossingen uit te kijken.
Adviesprijs
(excl. BTW): 15 euro/maand (Business abonnement, ondersteunt tot 500 gebruikers), gratis voor Home- of Mobile-abonnementen

www.zalloo.com

Systeemvereisten
pc/notebook met Windows/Linux/MacOSX of gsm met Symbian/Windows Mobile
Kort
* Zalloo is een VoIP alles-in-ééncommunicatieproduct uit eigen land.
* U kunt flink wat geld besparen door alles via één nummer en via het internet te doen.
1
2
3
4
5
Vorig artikelSACD receiver van Pioneer met internetradio
Volgend artikelCloud computing is niet zonder problemen