Meer dan een mooie verpakking

0
53

schermverlichting op halve kracht brandt. Reken op iets meer dan vier uur autonomie met de schermverlichting op volle sterkte.

Apple MacBook iMovie

Conclusie
De Apple Aluminium MacBook 2.0 GHz lijkt duurder dan een vergelijkbare Windows-notebook. Hij kost immers 1.199 euro (en zelfs 1.499 euro voor de 2,4 GHz versie met verlicht toetsenbord). Bedenk echter wel dat er weinig Windows-notebooks zijn die er zo compact, mooi en stevig uitzien. En vergeet vooral niet dat je een hoop gebruiksvriendelijke software krijgt die perfect op elkaar is afgestemd en waarmee je direct aan de slag kunt om muziek, foto’s, video’s en websites te ontwerpen. Het is ook een feit dat Mac OS X stabieler en veiliger is dan gelijk welke Windows-versie. Hier geen kans op virussen. Supergemakkelijke back-upsoftware (Time Machine) is bovendien standaard inbegrepen: al wat je nog nodig hebt is een externe harde schijf en je moet al heel wat toeren uithalen om nog gegevens te verliezen. Dat is bij Windows (helaas) wel even anders.
Adviesprijs

– voor de 2.0 GHz-versie: 1.199 € (met 160 GB harde schijf)
– voor de 2,4 GHz-versie: 1.499 € (met 250 GB harde schijf)
1
2
3
4
Vorig artikelSpiegelreflex met kantelbaar LCD-scherm
Volgend artikelOverstap naar Apple Mac eenvoudiger dan vaak gedacht
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.