Huawei lanceert eerste high-end ultrabook

0
192
Huawei betreedt de pc-markt in de Benelux met de Huawei Matebook X Pro, een high-end ultrabook met een 13,9-inch FullView touchscreen en een 8e generatie Intel Core-processor.

De Chinese fabrikant Huawei, bekend van smarthphones en tablets, lanceert nu ook een notebook. De Huawei Matebook X Pro is een ultrabook met een 13,9-inch (35,31 cm) FullView Display aanraakscherm met een schermverhouding van 91 procent.

Het bijna randloze 10-punts aanraakscherm met een 3:2 beeldverhouding biedt een resolutie van van 3000 x 2000 pixels (260 ppi) en een 100% RGB-kleurbereik.

De Matebook X Pro is verkrijgbaar met naar keuze een 8e generatie Intel Core i7- of i5-processor en een Nvidia GeForce MX150 grafische kaart met 2 GB GDDR5. De i7-versie heeft 16 GB ram en een 512 GB ssd; de i5-versie heeft 8 GB ram en een 256 GB ssd.

Huawei’s ultrabook heeft een onder het toetsenbord verzonken webcamera. De Matebook X Pro is uitgerust met een Dolby Atmos-geluidssysteem.

Wat aansluitingen betreft heeft de Huwaei MateBook X Pro een 3,5 mm stereo headsetjack, een usb-a-poort, twee usb-c-poorten, waarvan 1 Thunderbolt 3 ondersteunt zodat je een 4K-scherm of externe grafische kaart kan aansluiten.

De ultrabook meet 304 (B) x 217 (H) x 14,6 (D) mm en weegt 1,33 Kg. Alle specificaties van de MateBook X Pro vind je op de website van Huawei.

Huawei Matebook X Pro (© Huawei; licentie: Huawei)

De Huawei Matebook X Pro ultrabook heeft een adviesprijs van € 1.699 voor de i7-versie en € 1.499 voor de i5-versie.

Foto van Huawei
Website: Huawei
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelReisvriendelijke oortjes met actieve ruisonderdrukking
Volgend artikelDraadloze beveiligingscamerakit van D-Link
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.