Meer dan een mooie verpakking

0
53

goed, maar dat van de (veel duurdere) MacBook Pro is toch nog een stuk beter. In de schermrand zit een iSight webcam.

Grafische chip
Dankzij een redelijk krachtige Nvidia 9400M-videochip met 256 MB videogeheugen kan deze MacBook op een extern lcd-scherm 2.560 x 1.600 pixels weergeven. Tegelijk kun je dan ook nog het ingebouwde scherm gebruiken. Je hebt wel een speciale kabel nodig die je alleen bij Apple kunt kopen. (Er is keuze tussen DVI-, VGA- en Dual-link DVI-kabels.) De video-aansluiting is immers van een speciaal miniatuurtype (Mini DisplayPort). Volgens Apple zijn de grafische prestaties vijfmaal beter dan bij de vorige generatie MacBook.

Apple MacBook familie
De Apple MacBook familie

Optische drive
De optische 8X SuperDrive is van het slot-in type. De drive slikt dvd’s of cd’s gewoon in. Nadeel hiervan is dat je geen mini-cd’s of dvd’s kunt gebruiken.

Aansluitingen
Aan overkant van de SuperDrive bevinden zich alle aansluitingen (USB 2.0, Audio, Gigabit Ethernet, Mini DisplayPort, veiligheidsslot). De MacBook heeft evenwel geen FireWire-aansluiting. Achteraan of aan de voorkant heeft de MacBook geen aansluitingen. WiFi Draft 802.11n en Bluetooth 2.1+EDR (Enhanced Data Rate) zijn standaard ingebouwd. Aan de voorkant zit ook nog een piepkleine infraroodontvanger.

Toetsenbord
De Intel Core 2 Duo processor draait aan 2 GHz. Er bestaat ook een iets snellere 2,4 GHz-versie. Die biedt als extra ook nog verlichting van het toetsenbord. Onder het toetsenbord zit een erg groot

1
2
3
4
Vorig artikelSpiegelreflex met kantelbaar LCD-scherm
Volgend artikelOverstap naar Apple Mac eenvoudiger dan vaak gedacht
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.