Het einde van 32-bit

0
90

2008. In elk geval begrijpen wij van Microsoft dat de naam zeker niet Windows Server 7 zal zijn, maar Windows Server 2008 R2. Dat beginscherm zal dus nog veranderen.

Pesterijen
Waar Windows XP en Vista, en Windows Server 2003 en 2008 nog standaard sturingen aan boord hadden voor LSI Logic SCSI controllers, blijkt dat bij Windows 7 en ook deze R2-server niet meer het geval te zijn. Het gaat natuurlijk net om die sturingen die nodig zijn om deze Windows systemen te installeren in een virtuele VMWare omgeving. Merkwaardig genoeg werken de 64-bit LSI-sturingen voor Vista wel perfect onder Vista en de 2008 en -SP2 server. Moet dat soort pesterijen van concurrenten nu elke keer, Microsoft?

Windows Server 2008 R2 bèta beschikbare varianten
Windows Server 2008 R2 bèta beschikbare varianten

Virtueel verplaatsen
Een van de kritieken op Hyper-V in vergelijking met de ESXi hypervisor van VMWare is de verplaatsing van in werking zijnde virtuele machines. Bij VMWare heet dat V-Motion. Microsoft heeft het vooraf wel aangekondigd, maar uiteindelijk niet waar gemaakt. Virtuele machines kunnen bij de huidige versie van Hyper-V alleen worden verplaatst als ze uitgeschakeld zijn. Helaas crasht de server dan nogal eens.
Voor R2 kondigt Microsoft Live Migration aan, dat ‘levende’ virtuele machines in slechts milliseconden

1
2
3
4
5
Vorig artikelCompactcamera met 24 mm groothoeklens
Volgend artikelSerie kleine netwerkcamera’s van Axis