Hup met de vingertjes

3
89

Smart DVD applicatie. Dan moet je wel zo slim zijn om rechts te klikken op de dvd-speler in de Windows Verkenner en dan "Afspelen met HP Media Smart" kiezen. De standaardapplicatie voor het afspelen van dvd’s is immers Windows Media Player. Maar die kan zoals reeds gezegd standaard geen Blu-ray’s afspelen!
Daardoor kun je in de handige Windows Media Center multimediainteface evenmin een Blu-ray schijfjes afspelen! Je krijgt dan de melding "Er is geen Blu-ray software geïnstalleerd". 

 

HP TouchSmart PC IQ 500 (IQ515)

Gelukkig werkt de meegeleverde afstandsbediening wel als je een Blu-rayschijfje afspeelt met HP Media Smart. Maar die gebrekkige integratie van Blu-ray is eigenlijk toch heel absurd. HP had voor een veel betere integratie van Blu-ray moeten zorgen. Wat voor nut heeft de ingebouwde Blu-rayspeler anders? Gewone gebruikers gaan hier hopeloos mee in de war geraken en zich bekocht voelen.
De beeldkwaliteit is gelukkig uitstekend, dat is toch al iets. Maar je moet je Blu-ray dus wel eerst zelf aan de praat zien te krijgen… Gewone dvd’s speelt ie overigens probleems af, ook in Windows Media Center.

Grafische prestaties
We zijn eveneens teleurgesteld in de interne grafisch kaart. In plaats van de maar matig presterende Intel GM965 Express chipset met 512 MB toegewezen videogeheugen, hadden we liever een beter

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelSharp steekt multifunctionals in een nieuw design
Volgend artikelDraagbaar digitaal tv kijken
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Hi Dennis,
     
    Er is een bedrijf in China wat een video out maakt op basis van usb. Bij mij deed ie het nie t omdat er een vista 64 op zit.
     
    urbian

  2. Hallo Urbian Fitz-James,
    Ik ben aan het overwegen om ook een touchsmart aan te schaffen. Zou jij me kunnen vertellen welke hardware oplossing er nodig is om toch een soort video out te creeren ?
    Tnx, Dennis

  3. Heb het apparaat nu al een paar weken en het is echt een superapparaat. Het apparaat is echt een pronkstuk in onze leefruimte. De 64 versie is inderdaad een nadeel, daar deze niet alle drivers ondersteund. Er zijn nog twee andere nadelen 1) Er zit geen videouitgang op. Dus je films afspelen op een beamer is niet mogelijk, zonder het aanschaffen van hardware.
    2) Geen HDMI uitgang, dat is voor dit product toch eigenlijk wel een must.
    Overigens ik had geen problemen met de Blu Ray speler. Op het moment dat ik de disk erin deed startte de HP Software automatisch op. Daarna een gewone DVD bekeken en wat een verschil!!

Reacties zijn gesloten.