Robuuste Tablet-pc voor industriële toepassingen

0
200

in het optionele, stevige docking station, waarin ook een dvd-recorder zit. De tablet zit dan op een beweegbare arm en kan ook rechtopstaande worden gebruikt. Het docking station voldoet aan de IP-norm IP20.
De Li-Ion accu is snel verwisselbaar. Het docking station laadt niet alleen de accu in de tablet-pc op, maar heeft ook een sleuf voor een back-up accu, die tegelijk wordt opgeladen. Gebruikers kunnen op die manier snel van accu wisselen en zitten nooit zonder stroom. Een volle accu gaat een uur of drie mee, afhankelijk van het gebruik.
Het aanraakgevoelige scherm bedien je in principe met je vingers; een stylus is optioneel. De benodigde calibratie- en instelsoftware wordt meegeleverd. Het is mogelijk specifieke applicaties te ontwikkelen met voorgedefinieerde “drukgebieden”, waarbij de onderliggende Windows-interface verborgen blijft voor de gebruiker.

Siemens Simatic Tablet-pc
Het docking station laadt niet alleen de accu in de tablet-pc op, maar heeft ook een sleuf voor een back-up accu

Webcam
Deze tablet draait standaard een embedded versie van Windows XP, maar is ook compatibel met Windows Vista. Kloppend hard is een 1,02 GHz Intel Core 2 ‘Merom’ ULV (UltraLow Voltage) processor. Verder is er 2 GB geheugen (waarvan de grafische chip van Intel er 128 MB afsnoept), een harde schijf van 120 GB, WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth 2.0 en een Fast Ethernet-netwerkaansluiting.
Aan de achterkant van de tablet is een 2 megapixel webcam ingebouwd: handig om beelden door

1
2
3
Vorig artikelInternetradio met Napster-toegang in kubusvorm
Volgend artikelDraagbare multimediaspeler met digitale tv-tuner
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.