Smartphone waarmee je je weg terugvindt

0
58

in de hoeken en krijgen aldus een ‘schilderachtig’ uitzicht. We vermoeden dat de Nokia 6210 Navigator een jpeg-compressie toepast en dat het schilderachtige effect daar een gevolg van is. Verder zijn de foto’s van redelijk goede kwaliteit: voldoende voor niet-kritische afdrukken op 10 x 15 cm (standaardformaat).
We hebben de testfoto’s afgedrukt op een Canon Selphy CP-750 dye-sublimation printer (10×15) en de kwaliteit vergeleken met afdrukken van andere vergelijkbare camera-gsm’s. We stelden vast dat de foto’s zeker bruikbaar zijn, maar ook niet meer dan dat. Een echte digitale camera met dezelfde resolutie als deze Nokia maakt toch nog altijd mooiere foto’s.

Nokia 6210 Navigator

Overigens is er ook een ingebouwde flitser voor opnames bij weinig licht. Er is eveneens een ‘Panoramamodus’ waarmee je panoramische foto’s kan maken.
Filmen kan je doen in een resolutie van 640×480 (VGA-kwaliteit). De opgenomen filmpjes zijn bruikbaar voor publicatie op websites en in blogs, maar niet als vervanging voor een echte digitale camcorder. Het toestel beschikt ook over een tweede camera voor videotelefonie als jouw dataverbinding dit toelaat.

Navigatie
De Nokia 6210 Navigator heeft een ingebouwde A-Gps. Deze Assisted gps zorgt ervoor dat je mobieltje snel gsm-satellieten terugvindt. Daarvoor worden gegevens van het internet gedownload met behulp

1
2
3
Vorig artikelSpiegeltje, spiegeltje aan de wand…
Volgend artikelDocumenten bewerken en delen via het web