Eerder muziekspeler dan volwaardige multimediaspeler

3
38

een veel betere geluidskwaliteit. De oortjes zijn zodanig gevormd dat ze perfect in je oor passen en de afstand tot het trommelvlies zo klein mogelijk is. Daardoor elimineren ze zoveel mogelijk storende omgevingsgeluiden. De rubbertjes sluiten je oor perfect af zodat de geluidservaring nog beter wordt. De vergelijking met de klassieke iPod-oortjes zegt alles. Bij de oortjes van  iPod heb je tweemaal zoveel geluid nodig om hetzelfde te horen als bij de AY3817. De kwaliteit van het geluid gaat achteruit door de kwaliteit van de oortjes en doordat je het volume te hoog moet zetten. Op de oortjes heeft Philips dus blijkbaar niet bespaard. Het is dan ook een van de weinige goede aspecten van de GoGear SA52.

Philips GoGear SA5245
Op de oortjes heeft Philips blijkbaar niet bespaard

Beeldscherm
De GoGear SA52 is voorzien van een 2,8-inch qvga-scherm (320 x 240 pixels). Dit is vandaag de dag een normaal formaat voor multimediaspelers en mobiele telefoons. Het scherm toont echter maar 262.144 kleuren (262K kleuren). Dit terwijl de meeste kleine displays vandaag al 16 miljoen kleuren kunnen weergeven. Het gevolg voor de beeldkwaliteit is duidelijk te merken. Het getoonde beeld lijkt eerder op een schilderij met waterverf dan op een realistische weergave. Ook filmpjes hebben hiermee af te rekenen. We hebben het gecontroleerd door hetzelfde filmpje op de SA52 en op de pc te draaien. Het verschil in beeld was enorm. De GoGear SA52 scoort dus heel slechte punten op dit vlak en kan zeker niet mee met de concurrentie.

FM-radio
Op het vlak van radio-ontvangst haalt de GoGear SA5245 dan weer wel enkele goede punten. Deze speler vindt tijdens het automatisch zoeken de meeste radioposten van alle spelers die we tot nu toe getest hebben. De speler slaagt er zelfs in Stubru te ontvangen. De ontvangst is dus goed. Dat kan

1
2
3
4
5
Vorig artikelComplete RAID-oplossing
Volgend artikelApple ontwerpt nieuwe behuizing voor MacBooks

3 REACTIES

  1. Jeroen, ik denk dat je de review niet goed of niet volledig hebt gelezen. Niet alleen met de iPod, maar ook met de mp3-spelers van Creative wordt een vergelijking gemaakt, waarbij de speler van Philips op allerlei vlakken slechter presteert. We kunnen het niet anders opschrijven dan dat we het vaststellen.

  2. Ik vind deze review erg slecht geschreven. Men gaat ervan uit dat de iPod het beste is, en alles wat geen ipod is is zowiezo slechter?

Reacties zijn gesloten.