Eerder muziekspeler dan volwaardige multimediaspeler

3
38

kan naar de radio luisteren en opnames maken. Ten slotte geraak je via dit basismenu nog bij de instellingen en alle bestanden op je GoGear.
Alle menu’s zijn cilindervormig, dus de navigatie verloopt gemakkelijk. Via de optie-knop heb je ook steeds toegang tot een aantal opties die je goed kan gebruiken.

Philips GoGear SA5245
Het menu zelf werkt vrij vanzelfsprekend.

Data-overdracht
Om bestanden van je computer naar de GoGear SA5245 over te brengen, moet je de speler aansluiten met de meegeleverde usb-kabel. De speler beschikt niet over Bluetooth-profielen, dus een draadloze verbinding tussen je pc en de speler tot stand brengen is niet mogelijk.
De manier waarop je bestanden moet overbrengen naar de speler is naar onze mening vrij amateuristisch. Je hebt namelijk twee verschillende programma’s nodig.
Philips wil graag Apple volgen door de GoGear te laten samenwerken met Windows Media Player. Net als bij iTunes, kan je je GoGear synchroniseren met Windows Media Player. Apple kwam op de proppen met dit systeem om het gebruik van multimediaspelers te vergemakkelijken. Bij Philips is dit echter niet het geval. Je kan namelijk wel je muziek en foto’s op deze manier op de speler zetten, maar voor je films heb je weer een heel ander programma nodig. Films moet je naar de GoGear converteren met de MediaConverter van ArcSoft. Het is uiteraard vrij vervelend steeds twee programma’s te moeten gebruiken om je bestanden over te brengen. Bovendien doet de MediaConverter er ongelooflijk lang over je video’s te converteren naar je speler.

Na-aper
De neiging van Philips om Apple na te apen zien we trouwens meerdere malen terugkomen. Zo kan de GoGear SA5245 net als de iPod touch de albumhoezen tonen zodat het lijkt of je doorheen je

1
2
3
4
5
Vorig artikelComplete RAID-oplossing
Volgend artikelApple ontwerpt nieuwe behuizing voor MacBooks

3 REACTIES

  1. Jeroen, ik denk dat je de review niet goed of niet volledig hebt gelezen. Niet alleen met de iPod, maar ook met de mp3-spelers van Creative wordt een vergelijking gemaakt, waarbij de speler van Philips op allerlei vlakken slechter presteert. We kunnen het niet anders opschrijven dan dat we het vaststellen.

  2. Ik vind deze review erg slecht geschreven. Men gaat ervan uit dat de iPod het beste is, en alles wat geen ipod is is zowiezo slechter?

Reacties zijn gesloten.