Sony lanceert goedkope ’terug naar school’ notebook

2
69

compilers zullen er niet al te snel op te draaien, ook al omwille van het beperkte en niet verder uit te breiden werkgeheugen.
Als we al onze wegingen toepassen dan haalt deze notebook een DiskIdee Prestatieindex van 38/100 en een DiskIdee Prijsprestatieindex van 48/100.

Stroomverbruik
Het piekstroomverbruik ligt met 72 Watt aan de hoge kant. Zelfs in slaapstand verbruikt deze notebook nog 36,48 W. De externe voeding heeft een sluipverbruik van 15,82 W, terwijl dit eigenlijk 0 zou moeten zijn. Als je de notebook niet oplaadt, trek je de voeding dus best uit het stopcontact!

Conclusie
Alles aan de Sony Vaio VGN-NR38M/S is gemiddeld: de prestaties, de uitrusting en de prijs (699 euro). De meegeleverde multimediasoftware is wel de moeite waard, maar in de praktijk kun je vandaag voor 699 euro heel wat meer notebook kopen dan wat deze Sony biedt.
Als hij 200 euro goedkoper zou zijn dan zouden we hem wel kunnen aanbevelen, nu moeten we vaststellen dat er bij de concurrentie betere ’terug naar school’-notebooks te vinden zijn.
Adviesprijs
€ 699
1
2
3
4
Vorig artikelCompacte Lumix camera met groothoeklens
Volgend artikelDraadloos toetsenbord voor Wii van Logitech
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Het geheugen van deze laptop is wel degelijk uit te breiden, heb er zelf 3Gb in zitten en ben zeer tevreden over de laptop, zeker voor wat betreft het schoolgebuik. Goed er zal bij een ander merk best wel wat meer op zitten, maar de prijs is nu al heel redelijk geworden en "het oog wil ook wat" en dat zit wel goed!
    Mooie en fijne laptop dus die nu bij mij al een maand of 4 feilloos draait 🙂

Reacties zijn gesloten.