Sony lanceert goedkope ’terug naar school’ notebook

2
69

overhoudt voor reguliere Vista-programma’s.
Qua netwerkverbindingen zit er wel een WiFi in, maar dat is de tragere 802.11b/g variant, niet de nieuwere en snellere 802.11n versie. Bluetooth ontbreekt en de vaste netwerkaansluiting is van het Fast Ethernet-type, terwijl vandaag het snellere Gigabit Ethernet toch vrij standaard is op notebooks.

Video
Veel extra hardware zit er ook niet in. Je krijgt wel een geheugenkaartlezer (ook voor Sony MemoryStick), maar een webcam ontbreekt. Helemaal absurd (toch voor een Sony-product) is het ontbreken van een gewone video-uitgang. Je moet het stellen met een D-SUB VGA-aansluiting.

Toch zit er onder het scherm een grote AV Mode knop, die er op het eerste zich voor bedoeld lijkt om de notebook in een soort tv-stand te zetten zodat je gemakkelijk dvd’tjes kunt bekijken op een extern scherm. In werkelijkheid is dit gewoon een vrij te configureren functieknop, die standaard staat ingesteld om Windows Media Center op te roepen.

Meegeleverde software
Sony levert heel wat software mee, maar een groot deel daarvan betreft in de tijd beperkte versies waarvoor je uiteindelijk moet betalen als je ze wil blijven gebruiken (McAfee, MS Office). Daarnaast is er

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte Lumix camera met groothoeklens
Volgend artikelDraadloos toetsenbord voor Wii van Logitech
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Het geheugen van deze laptop is wel degelijk uit te breiden, heb er zelf 3Gb in zitten en ben zeer tevreden over de laptop, zeker voor wat betreft het schoolgebuik. Goed er zal bij een ander merk best wel wat meer op zitten, maar de prijs is nu al heel redelijk geworden en "het oog wil ook wat" en dat zit wel goed!
    Mooie en fijne laptop dus die nu bij mij al een maand of 4 feilloos draait 🙂

Reacties zijn gesloten.