De virtuele blokkendoos

0
95

de constructie te halen of wat moet je juist doen om de weg vrij te maken zodat moeder gorilla naar haar jongen kan.
Bij andere levels moet je dan weer zoveel mogelijk blokken met een zo hoog mogelijke score schieten. Deze horen in dit blokkenspel misschien net iets minder thuis, maar desondanks blijft het behoorlijk leuk. Hoe goed je het doet, wordt vertaald in de mogelijkheid een bronzen, zilveren of zelfs gouden medaille te behalen.

Boom Blox


Kettingreacties

Spielberg had met dit spel het hele gezin voor ogen en dat is zeker geslaagd. De besturing is zeer eenvoudig en vereist amper tot geen uitleg, zodat ook de kleinsten of oma en opa meteen mee kunnen spelen. Met B beweeg je de camera om de ideale hoek uit te dokteren. Heb je het geschikte plekje gevonden, dan druk je A om te locken en daarna maak je gewoon een gooibeweging. Afhankelijk van de snelheid waarmee je de Wii-afstandsbediening beweegt, zal ook je bal op het scherm meer kracht bezitten. Het geheel werkt wonderwel zodat je bijna nooit ergens zal uitkomen waar je het niet verwachtte. Bovendien gelden de regels van de zwaartekracht heel realistisch, zodat je kettingreacties kan – en soms ook moet – veroorzaken.

Boom Blox

Papa, papa, nog een keer
Dat brengt ons bij een tegenstrijdigheid in Boom Blox. Het verhaal en de personages zijn bijzonder kinderachtig en zullen enkel de allerkleinsten boeien, een duidelijke verwijzing naar de jonge doelgroep van dit spel. Daar staat tegenover dat sommige van de levels echt wel behoorlijk moeilijk zijn. Zelfs als ouder

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte camera met groothoekzoomlens
Volgend artikelProfessionele fotoprinter voor afdrukken tot A3+