Analoge video digitaliseren zonder tussenkomst pc

1
80

in goede kwaliteit 11 uur opnemen. In betere kwaliteit wordt dat 5,5 uur en in beste kwaliteit kun je 3 uur opnames maken. Op een HDD van 250 GB kun je in de drie kwaliteitsniveaus respectievelijk 640 uur, 320 uur en 187 uur opnames maken.
Pinnacle PVT verpakking Er wordt een nieuw videobestand gemaakt telkens wanneer je op de opnameknop drukt. De bestanden worden in de root van de schijf opgeslagen en achtereenvolgend genummerd en hebben de extensie mp4. Elk bestand kan onder FAT32 maximaal 4 GB groot zijn. Is je opname langer, dan wordt ze verdergezet in een tweede, derde etc. bestand. De onderbreking kost 1 seconde.
De minimumduur van een opname bedraagt 30 seconden.
De opname wordt automatisch gestopt wanneer het videosignaal meer dan tien seconden wordt onderbroken of wanneer het geheugen van het opslagapparaat vol is.

Welke opnameapparatuur kun je aansluiten?
Je kunt een Apple iPod Video, Nano of Classic aansluiten met firmware versie 1.2.1 of hoger, maar die moet dan wel het FAT32-bestandsformaat gebruiken. (Dat is standaard het geval als je hem onder Windows gebruikt, maar als je met MacOS werkt zul je je iPod wel moeten converteren van HFS+ naar FAT32.) Je kunt de video ook overzetten op een Apple iPod Touch of Apple iPhone, maar dat kan alleen via iTunes; rechtstreeks opnemen op deze twee apparaten kan niet.
Daarnaast kun je een Sony PSP aansluiten met firmware versie 2.81 of hoger.
De meeste mogelijkheden krijg je met een USB-harde schijf of USB-geheugenstaafje, want dan kun je in de hoogste kwaliteit opnemen en de opnames achteraf nog verkleinen op een pc voor gebruik op bijvoorbeeld een smartphone of iPod. Je moet de schijf of stick wel formatteren in FAT16 of FAT32.

Hoe in FAT32 formatteren onder Windows XP en Vista?
Windows XP en Vista weigeren USB-schijven of -sticks in FAT32 te formatteren als die groter zijn dan 32GB. Je kunt dan alleen NTFS kiezen, maar

1
2
3
4
5
Vorig artikelDood aan alle bloggers!
Volgend artikelEDPnet en Dommel schaffen Belgische datalimieten gedeeltelijk af
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.