Draagbare pc voor industriële toepassingen

2
280

een 25-pins V.24 COM1 voor een optionele Siemens S5 PLC programmeermodule. Deze kan met behulp van een adapter ook worden gebruikt als gewone D9/D25 seriële poort.

Siemens Simatic Field PG M2

Die poorten worden gebruikt voor het communiceren met PLC’s, MPI-apparatuur, sensoren en andere automatiseringssystemen. De op het moederbord geïntegreerde MPI/DP-interface heeft een doorvoersnelheid van maximaal 12 Mbit/s en biedt dezelfde functionaliteiten als de ook apart verkrijgbare Siemens CP5611 PCI-kaart.
STEP 7, een verzameling programmeer- en configuratietools voor industriële automatisering, is standaard geïnstalleerd en kan modulair worden uitgebreid. De nodige licenties voor deze software kunnen direct of achteraf worden aangeschaft. Dit geldt eveneens voor de voorgeïnstalleerde WinCC Advanced 2007- en STEP 5-programmeeromgevingen. De ingebouwde WiFi beantwoordt eveneens aan de ‘Industrial WLAN’-standaard die kan worden gebruikt om draadloos te communiceren met moderne PLC’s.
Deze robuuste laptop houdt het ongeveer vier uur uit op een volledig opgeladen batterij.

Conclusie
Robuuste pc’s bestaan zowel in vaste als draagbare vorm en hebben gemeen dat ze tegen een stootje kunnen. De Siemens Simatic Field PG is een robuuste, maar ook moderne laptop, die tegelijk geschikt is voor industriële automatisering.
Adviesprijs

– € 3.950 (2 GHZ, 80 GB hd);
– € 4.750 (2,2 GHz, 160 GB hd);
– softwarelicenties van € 300 tot € 1.750.
1
2
3
Vorig artikelCamcordertje voor de YouTube-generatie
Volgend artikelHet bioscoopgevoel in huis
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.