Draagbare pc voor industriële toepassingen

2
280

van een magnesiumkuntstof en afgewerkt met zachte hoeken die de laptop beschermen tegen stoten en binnendringen van vervuiling. De stevige rubberen voetjes aan de onderkant beschermen verder tegen trillingen.
Ook binnenin zijn allerlei voorzieningen getroffen om de onderdelen tegen trillingen en vervuiling te beschermen. De IP-waarde is 30, wat betekent dat deze laptop bestand is tegen stoten van een object van minder dan 2,5 mm (bv. een schroevendraaier of een dikke kabel), maar niet bestand is tegen vochtinsijpeling.

Siemens Simatic Field PG M2

Dankzij een stevige, uitklapbare hendel kan de Simatic Field PG gemakkelijk overal worden meegenomen. De afmetingen zijn die van een standaard-laptop, maar hij is wel een stuk dikker: bijna 4 cm op zijn dikste punt. CPU van dienst is een 2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, die ondersteund wordt door 2 GB RAM (667 MHz DDR2) en een Intel Express 965 grafische chip die een 15,4 inch TFT-scherm met een resolutie van 1.400 x 1.050 pixels aandrijft. (Er bestaat ook een uitvoering met een 2 GHz CPU.) Alles wat je in een gewone laptop verwacht, is ook hier aanwezig: 160 GB (verwisselbare) SATA-disk, Gigabit Ethernet, 802.11b/g WiFi, PC Card Type I/III- en ExpressCard/54- sleuven, multistandaard Double Layer DVD rewriter, USB 2.0 (met 1A stroomvoorziening), VGA, etc. Besturingssysteem van dienst is Windows XP Professional for Embedded Systems SP2.

PLC’s
Minder gebruikelijk bij moderne laptops, maar hier wel aanwezig is een ingebouwd diskettestation (onder de DVD rewriter), iets wat voor industriële toepassingen een must is. Ook een parallelle printerpoort tref je niet altijd meer aan op gewone zakelijke laptop. Ze zit bij de Field PG M2 verborgen achter een klepje op de achterkant. Achter een ander klepje zitten daar twee aansluitingen die je op gewone laptops niet aantreft: een (9-pins D-sub) MPI/DP (Multi point interface / Decentrale periferie) aansluiting, alsook

1
2
3
Vorig artikelCamcordertje voor de YouTube-generatie
Volgend artikelHet bioscoopgevoel in huis
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.