MS Office-documenten beheren en delen via Internet

0
49

Nadeel
Een nadeel is dat je over MS Office moet beschikken (vanaf MS Office XP) als je Office Live Workspace echt gaat gebruiken, want zonder Office kan je documenten alleen openen en bekijken. Dat is natuurlijk niet interessant en zeker als je op verplaatsing bent en niet over je eigen pc kan beschikken, is dat erg vervelend. Google Docs Beta heeft wel editeer-mogelijkheden en is in dat opzicht dus interessanter. Wat je wel kunt doen op een pc die geen Office heeft is OpenOffice.org installeren en de teksten die je wil bewerken gewoon up- en downloaden naar en van Office Live Workspace, maar dat werkt natuurlijk omslachtig.
Mensen die nog geen Live ID hebben, moeten bovendien eerst een heel registratieproces doorlopen vooraleer ze überhaupt iets kunnen zien!

Hulp in zicht?

De help-functie blijkt in deze bèta-versie verre van klaar. Als we de help openen en we kiezen voor de startpagina van het help-menu, krijgen we een witte pagina. Verder lijkt het ingeven van trefwoorden ook geen zin te hebben, je krijgt gewoon geen enkel resultaat. De documentatie is dus zeker nog niet in orde.

Slechte weergave
Met name geavanceerde Excel-bestanden worden zeer slecht weergegeven en gegevens opzoeken wordt daardoor ineens stukken moeilijker. Ook de zo gebruiksvriendelijke tabs uit Excel zijn plots verdwenen! Alle tabbladen worden gewoon onder elkaar ‘afgedrukt’ en de hele opmaak van het document is veranderd.

Conclusie
Microsoft Office Live Workspace is redelijk gebruiksvriendelijk is en heeft veel potentieel. Je Office-documenten delen kan haast niet eenvoudiger en je hebt minder e-mail verkeer, waardoor je heel wat tijd kan uitsparen! Ook kun je je virtuele werkplek gebruiken als additionele back-up voor belangrijke documenten. Toch heeft Microsoft nog heel wat werk vooraleer de kinderziektes weggewerkt zijn. Ook is het natuurlijk een nadeel dat je alleen vlot van het systeem gebruik kunt maken als je al over een versie van Office beschikt.
Adviesprijs
Gratis.
Systeemvereisten
Een geïnstalleerde versie van Microsoft Office XP of hoger; een internetverbinding.
1
2
3
4
5
Vorig artikelSecret is nieuw mobieltje in LG Black Label Series
Volgend artikelNetwerk-bewakingscamera in stevige behuizing