Sociaal netwerk voor onderzoekers

0
36

werk, dat nog niet aan peer-review onderworpen is, uploaden. Deze werken zullen echter nooit door mensen buiten de groep gelezen kunnen worden. Dit is een eenvoudige barrière tegen spam op de site.

 

Citeulike logoRSS-feeds
Een laatste manier waarop gebruikers van Citeulike elkaar verder op weg kunnen helpen is de watch-functie. Deze knop vind je op elke pagina terug en laat je toe veranderingen aan die pagina te volgen. Op deze manier moet je niet steeds manueel anderen hun bibliografie volgen, maar word je automatisch op de hoogte gehouden van aanpassingen. Je kunt je ook op RSS-feeds abonneren.
Citeulike biedt dus een zeer interessant platform dat bijdraagt tot een toenemende verstrengeling van de internationale wetenschappelijke wereld. Hoe meer onderzoekers hieraan zullen meedoen, hoe beter het systeem zal werken.

Conclusie
Citeulike biedt zeker een handig hulpmiddel bij academisch zoekwerk. Ook de mogelijkheid contacten te leggen met andere onderzoekers die in hetzelfde onderwerp geïnteresseerd zijn, is zeer nuttig. De site moet wel nog uitbreiden, zowel thematisch als linguïstisch. Er moeten ook meer databanken ondersteund worden. Dat heeft echter zijn tijd nodig. Hoe meer mensen gebruik maken van Citeulike, hoe nuttiger deze website zal worden. Van ons krijgt Citeulike in elk geval vier welverdiende duimen.
Adviesprijs
Gratis.
Systeemvereisten
Recente webbrowser. Internetverbinding.
KortOfficiële site: http://www.citeulike.org/
Ontwikkelaar: Richard Cameron
Uitgever: Richard Cameron
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelStevige compactcamera’s in de IXUS-reeks
Volgend artikelBevinden we ons in een Big Brother-samenleving?