Sociaal netwerk voor onderzoekers

0
36

gemaakte bibliografie. Bij elke ingevoerde verwijzing toont de site namelijk onmiddellijk welke andere leden dit werk gelezen hebben. Je kan dan kijken of zij zich interesseren in dezelfde onderwerpen en wat zij reeds meer gevonden hebben. Wanneer je met deze persoon in contact wilt komen, kan je dat doen door een bericht op zijn profiel achter te laten.
Een andere mogelijkheid om gelijkgezinden te zoeken, is het forum. Hier kan je een discussieonderwerp opstarten of zoeken naar discussies die je interesseren.

 

Groepen
De belangrijkste functie voor sociale interactie op Citeulike is echter de mogelijkheid om groepen te creëren of je bij een groep aan te sluiten. Deze functie laat toe met een groep onderzoekers aan het zelfde onderwerp samen te werken zonder daarvoor fysiek samen te moeten komen. Je kan dan ook een gemeenschappelijke bibliografie opstellen. Dit is handig wanneer je samen aan een boek of artikel werkt, omdat je je bibliografieën niet meer naast elkaar hoeft te leggen. Verder kan je via deze weg discussiëren met elkaar en de vooruitgang van je collega’s volgen.

Citeluke Groepen

Citeluke Groepen

Universiteiten
Ook universiteiten kunnen zo aan gedeeld onderzoek doen. De universiteit Leuven werkt bijvoorbeeld via Citeulike samen met de universiteit Lille over het onderzoeksonderwerp foetale pijn. Ook de universiteit Gent heeft zijn eigen groep. Hetzelfde geldt voor die van Amsterdam.
Onderzoekers kunnen binnen hun groep ook eigen

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelStevige compactcamera’s in de IXUS-reeks
Volgend artikelBevinden we ons in een Big Brother-samenleving?