Originele StarCraft nog steeds populair

0
61

staat je toe om een spel te maken, met een keuze uit verschillende maps die in het spel zitten of maps die je hebt gedownload. De knop ‘Join’ geeft een lijst weer van games die andere personen hebben gemaakt, en waar je kan meespelen.
Let op: Sommige games kan je niet joinen vanwege latency (= netwerkvertraging) of omdat je een passwoord moet ingeven. De knop ‘Leagues’ geeft de leagues weer die er beschikbaar zijn om te spelen. En de Knop ‘Quit’ zorgt ervoor dat je Battle.net verlaat.
In het middelste gedeelte zie je logs van chattende personen als die er al zijn, en kan je zelf typen in het onderste vak. Jouw tekst verschijnt dan achter jouw naam, in het wit, terwijl die van anderen in het geel verschijnt. Voor meer informatie over bepaalde commando’s, typ simpelweg "/help" in.
In het rechtse gedeelte zien we in welk kanaal we zitten, en de lijst van spelers die er nog in dat kanaal zitten. Vanonder heb je nog twee knoppen "Send" (deze knop stelt je in staat om een bericht te verzenden in het kanaal) en de knop "Whisper"(deze knop stelt je in staat om een privébericht naar 1 persoon te sturen.)

De Starcraft scene
Vergeleken met hedendaagse spellen is de Starcraft scene vrij klein, aangezien je nog weinig toernooien vindt op lokale lan-parties bij jou in de buurt. Alhoewel dat het in Europa nog maar een kleinschalige online gaming community is, is Starcraft in Korea de hype van de eeuw! In Korea is Starcraft bijna wat in Europa voetbal is. Honderden bedrijven scharen zich achter progamming teams, met als hoop zo beter hun producten verkocht te krijgen.

Enkel statistieken illustreren de grote populariteit van Starcraft in Korea:

– De speler [Red]Nada verdiende $600.000 van Augustus 2005 – Juli 2007.
– De speler iloveoov verdiende $450.000 van April 2005 – Maart 2008.
– De speler [Oops]Reach verdiende $400.000 van Januari 2005 – December 2007.
– De speler Slayers_`Boxer` heeft een fanclub van ongeveer 600.000 mensen.
– Korea heeft 2 TV zenders die zich tot de Starcraft scene toewijden – OGN & MBC.
– All World Cyber Games(WCG) Starcraft competitions have been won by Korean players.

Starcraft II
Nog maar enkele maanden geleden heeft Blizzard officieel aangekondigd dat Starcraft II zal verschijnen, waarschijnlijk nog dit jaar (in 2008). Blizzard vernieuwd zijn site regelmatig met nieuwe dingen over Starcraft II, zoals wallpaper art, nieuwe video’s of screenshots, nieuwe units en abilities. Het bedrijf wil echter nog niet vermelden in welke stage de ontwikkeling van het spel zich bevindt en wanneer het eventueel op de markt zou komen. Er bestaan sites waar je het spel al kunt ‘pre-orderen’ maar of ze echt zo betrouwbaar zijn, betwijfel ik ten zeerste.

Hier heb je nog verdere officiële videoreleases van Starcraft II:
Starcraft II Protoss
Starcraft II Blizzcon 2007

StarCraft II

1
2
3
4
5
Vorig artikelBrazilië bant gewelddadige games
Volgend artikelMonochrome printers voor middelgrote tot grote bedrijven