Originele StarCraft nog steeds populair

0
61

tegenstander lastig vallen door kleine drops (legereenheden transporteren naar de vijandelijke basis) uit te voeren.

Protoss
Het volgende ras zijn de Protoss. Protoss is volgens de ‘gosus’ van Starcraft (Gosu = expert), het ras dat je het snelst kan leren en waarmee je het minst bij moet hotkey’en (= een selectie van eenheden groeperen onder een toets op je keyboard, bv. ctrl+1.) De Protoss zijn het hoogst geëvolueerde ras, maar als nadeel hebben ze dan wel, dat ze enorm prijzig zijn vergeleken met de andere twee rassen. Een voordeel is dat ze veel hitpoints  hebben (levenspunten), waardoor ze moeilijker doodgaan. Als je met Protoss wilt gaan ‘massen’ (= een groot leger opbouwen) dan is dat karweitje nogal tijdrovend, aangezien ze een hoge kostprijs hebben en de bouwtijd iets langer duurt.

Zerg
Als laatste heb je de Zerg. Dat zijn buitenaardse wezens, die uiterlijk gekenmerkt zijn door hun organische vorm. Hoewel ze onderontwikkeld zijn tegenover de andere twee rassen in Starcraft, zijn de Zerg veruit het goedkoopste ras en ook het ras waarmee je het snelst een groot leger (=mass) kan opbouwen.
Ze zijn effectief voor een Əpool rush’ (= een aanval waarmee je een effectieve slag kan toedienen aan je tegenstander indien je een goede muiscontrole hebt), maar laten vaak in de late games teveel steken vallen om nog effectief te zijn als de tegenstander op zijn limiet van maximum 200 units productie zit.

Single player modus: soorten campagnes
Als Terran-campagne speler kruip je in de huid van een commander op de kolonie van de Confederatie-troepen op de planeet Mar Sara.
Samen met de lokale baas, Jim Raynor, moet je enkele missies oplossen op de planeet.

StarCraft Terran Campagne

Later ga je, wegens misdaden tegen de Confederatie, worden opgepakt en dergelijke meer omdat je eigendom van de Confederatie hebt vernield. Samen met Rayner word je lid van ‘Sons Of Korhal’ en moet je meerdere missies gaan oplossen. Onder het bevel van Arcturus Mengsk zal je verschillende opdrachten moeten vervullen om Psi Emittors te bemachtigen die tot doel hebben de Zerg naar de Confederatie basissen te lokken en zo de Confederatie volledig van de kaart te vegen, ook al gaat dit ten koste van Mengsk’ eigen manschappen, waaronder zijn onderbevelhebber Sarah Kerrigan. Door deze schandelijke opoffering van Sarah Kerrigan, wordt je onherroepelijk naar een kant getrokken tegen de Sons Of Korhal. De Sons Of Korhal, die door middel van  een Zerg infestatie de hoofdbasis van de Confederatie op de planeet Tarsonis vernietigen, worden later gekend als de Terran Dominion force, onder leiding van Mengsk, die zichzelf tot Keizer kroont.

1
2
3
4
5
Vorig artikelBrazilië bant gewelddadige games
Volgend artikelMonochrome printers voor middelgrote tot grote bedrijven