Kleurenmultifunctional met inkjettechnologie

0
35

snelheidstest ook met die stand uitgevoerd. En dan komen wij als allerhoogste snelheid (tijdens het afdrukken van de ISO-standaard Grauert-brief) aan 3,8 ppm. Het gemiddelde van heel onze snelheidstest bedroeg slechts 0,1 ppm. Dit is met andere woorden een heel erg langzame printer en kopieerder. Met de kwaliteit gaat het heel wat beter, maar dat is met een inkjet natuurlijk niet onverwacht. De kleurenfoto op glanzend papier kan geen enkele kleurenlaser evenaren, en ook in de andere kwaliteitstesten heeft deze Dell steevast een streepje voor.

Dell AIO 928 inkjetmultifunctional

De belangrijkste struikelblok voor deze printer is zijn hoge paginakostprijs. Als je alleen zwart drukt, kost je dat (telkens ex. BTW) 6,428 eurocent per pagina als je een hoge-capaciteitscassette kocht of 7,647 eurocent/pagina voor de standaardcassette. In kleur is dat 7,872 eurocent/pagina voor de hoge-capaciteits- en 9,333 eurocent/pagina voor de standaardcassette. En de fotocassette kost 16,899 eurocent/pagina. Zou je de twee hogecapaciteitscassettes en de fotocassette even veel gebruiken, dan komt de totaalkostprijs op maar liefst 37,8 eurocent per pagina. Dat is meer dan één derde euro per blad en dan hebben we de prijs van het papier niet eens verrekend!

Conclusie
De Dell AIO 928 print en kopieert niet alleen met een slakkengang, zijn paginakostprijs is zacht uitgedrukt aan de hoge kant. Op vlak van kwaliteit haalt deze inkjetmultifunctional het vlot van een lasertoestel en vooral de kwaliteit van een kleurenfoto kan geen enkele kleurenlaser evenaren.
Adviesprijs

Adviesprijs toestel: 100,43 euro inclusief BTW

Adviesprijzen inkt: 18 euro ex. BTW hoge capaciteit Zwart (280 pagina’s) of 13 euro ex. BTW standaard Zwart (170 pagina’s); 19,68 euro ex. BTW hoge capaciteit Kleuren (250 pagina’s) of 14 euro ex. BTW standaard Kleuren (150 pagina’s); 18,42 euro Photo cartridge (109 pagina’s)

1
2
Vorig artikelVideospel om universiteitsstudenten te helpen hun businessvaardigheden te ontwikkelen
Volgend artikelKleurenmultifunctional met lasertechnologie