Film, foto’s en muziek op verplaatsing

0
69

aparte achterzetels. In die omstandigheden moet u eigenlijk twee dvd-spelers kopen, zodat elke passagier zijn eigen scherm kan bekijken.
Tijdens onze testen in een rijdende wagen leek de speler van Philips iets schokbestendiger te zijn dan die van LG, maar in de praktijk ondervonden we weinig last van onderbrekingen, behalve op stevige Vlaamse kasseiwegen.

Philips PET835
Philips PET835

Conclusie
Wij geven de voorkeur aan de LG DP271, al ziet die er minder sexy uit dan de Philips PET835 en heeft hij een iets kleiner beeldscherm. De beeld- en geluidskwaliteit van beide apparaten zijn echter volledig vergelijkbaar en dan geeft de fors lagere prijs van de LG wat ons betreft de doorslag. De extra DVB-T-ontvangst die de Philips biedt, is vooralsnog van weinig nut in ons land en verantwoordt zijn meerprijs niet. Ook de niet-verwisselbare accu van de Philips bevalt ons niet: vroeg of laat gaat die accu zeker stuk en dan moet je het apparaat voor service insturen. Bij de LG kun je dan gewoon een nieuwe accu kopen.
Adviesprijs

– LG Portable DVD Player DP271: € 200
– Philips Portable DVD Player PET835/00: € 349
1
2
3
4
5
Vorig artikelGoedkoper en sneller internet in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Louvain-la-Neuve
Volgend artikelKatholieke Hogeschool Kempen neemt uitdaging Intel aan
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.