Film, foto’s en muziek op verplaatsing

0
69

Demand-systeem voor huurvideo’s en voor verschillende formaten van ondertitelbestanden. Ondersteunde codecs bij LG zijn divx 3.x tot en met 5.x, mp43 en 3ivx.Philips vermeldt niet welke codecs allemaal worden ondersteund. Verder kunnen deze apparaten ook muziek-cd’s en mp3- of wma-muziek afspelen. Foto’s tonen in jpeg-formaat is eveneens mogelijk. De maximale resolutie is echter beperkt ot 2.760 x 2.048 pixels. Tijdens het bekijken van een diashow is bij de LG DP271 mogelijk om tegelijk naar mp3- of wma-muziek te luisteren. Beide spelers onthouden de laatste scène van de laatst afgespeelde dvd- of cd en beginnen automatisch opnieuw vanaf die plaats te spelen. Meer dan één dvd kunnen ze echter niet in het geheugen opslaan.

DVB-T
De Philips PET835 heeft een ingebouwde DVB-T ontvanger waarmee je op sommige plaatsen naar digitalePhilips PET 835 DVB-T tv of radio via de ether kunt kijken of luisteren. In België zenden momenteel alleen de vrt en de rtbf uit via DVB-T, maar in Vlaanderen kun je alleen de vrt ontvangen en in Wallonië alleen de rtbf. In Nederland kun je kijken naar de niet-versleutelde zenders op Digitenne (in de praktijk Nederland 1, 2 en 3). Een magnetische miniantenne wordt meegeleverd. Op vele plaatsen in België is het DVB-T signaal echter niet krachtig genoeg om het binnenshuis te ontvangen met een miniantenne. Zelfs buiten is het op sommige plekken (zoals in de omgeving van ons testlab) onmogelijk om het signaal te ontvangen. In sommige buitenlanden (onder andere Nederland) werkt DVB-T beter, maar daar zijn sommige uitzendingen dan weer versleuteld, zodat je ze niet met dit apparaat kunt bekijken. De DVB-T-ontvanger in de Philips PET835 is dus niet meer dan een leuke gadget.

Autonomie
Het opladen van de accu duurt bij beide apparaten ongeveer drie uur in uitgeschakelde toestand. Op een volledig opgeladen accu houdt de LG het ongeveer 3,5 uur uit als het lcd-scherm is ingeschakeld en ongeveer 4 uur wanneer het is uitgeschakeld. Bij de Philips is dit ongeveer een half uur minder lang. De helderheid van het scherm mag echter niet te hoog worden gezet want anders daalt de autonomie navenant. De accu van de LG kan ongeveer 300 keer worden opgeladen en moet dan worden vervangen. Philips zegt hier niets over en de gebruiker kan de accu zelf niet verwisselen wanneer ze de geest geeft. Het apparaat zal dan voor service moeten worden ingestuurd. Dat is wel een nadeel tegenover de LG.

Geluidskwaliteit
De ingebouwde stereoluidsprekers van beide spelers zijn afhankelijk van het type wagen mogelijk niet krachtig genoeg om tijdens het rijden voldoende geluid te produceren. De speakers van de LG klinken

1
2
3
4
5
Vorig artikelGoedkoper en sneller internet in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Louvain-la-Neuve
Volgend artikelKatholieke Hogeschool Kempen neemt uitdaging Intel aan
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.