Film, foto’s en muziek op verplaatsing

0
69

van de LG, maar minder flexibel: het duurt langer om de speler bijvoorbeeld naar een andere achterzetel of ander voertuig te verplaatsen.
Je kunt de accu gebruiken of de spelers aansluiten met de meegeleverde 12V autoadapters. In dat geval moet de wagen wel zijn uitgerust met een stroompunt tussen de achterzetels, want de kabels die LG en Philips meeleveren zijn niet lang genoeg om de stroomaansluiting op het dashboard te kunnen gebruiken.

LG DP271
LG DP271

Aansluitingen en bediening
Beide spelers kun je aansluiten op een extern scherm, maar alleen Composiet-video wordt ondersteund. De beeldkwaliteit is daardoor niet vergelijkbaar met die van een gewone dvd-speler. Ook is het mogelijk een externe videobron aan te sluiten en te bekijken op het lcd-scherm. Zowel LG als Philips gebruiken hiervoor aansluitingen van het type 3,5-mm jack, maar ze leveren gelukkig wel de benodigde conversiekabels mee. Allebei hebben ze ook een USB-aansluiting waarop je een flashgeheugen kunt aansluiten om de bestanden die erop staan te bekijken of beluisteren, voor zover het formaat wordt ondersteund (zie verder). Bij de LG DP271 kunnen er niet meer dan 650 bestanden op een externe geheugen staan; Philips vermeldt hier niets over. Beide draagbare dvd-spelers hebben ook een coaxiale digitale geluidsuitgang om ze aan te sluiten op een surroundversterker. De benodigde conversiestekkers worden standaard echter niet meegeleverd.
Bediening en menu zijn bij beide spelers erg gebruiksvriendelijk. Het menu van de Philips spreekt echter geen Nederlands, dat van de LG wel. In allebei de gevallen wordt een compacte en lichte afstandsbediening mee die zijn stroom betrekt van een knoopbatterij. De lay-out van de Philips-afstandsbediening is iets intuïtiever dan die van LG.

Ondersteunde formaten en extra’s
Naast standaard dvd’s kunnen deze draagbare dvd-speler ook DivX-video’s met een resolutie van 720 x 576 pixels afspelen, waarbij ook ondersteuning wordt verleend voor het DivX Video On

1
2
3
4
5
Vorig artikelGoedkoper en sneller internet in Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven en Louvain-la-Neuve
Volgend artikelKatholieke Hogeschool Kempen neemt uitdaging Intel aan
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.