Navigeren met veertig procent groter scherm

0
43

ONE XL. Mio levert geen back-upsoftware mee, maar de volledige applicatie en kaarten staan op een dvd en kun je bij een crash opnieuw op de navigatiecomputer installeren. Via aparte synchronisatiesoftware kun je foto’s, muziek en contactgegevens op de C520t kopiëren. Inbegrepen is ook een gratis jaarabonnement op gegevens voor flitslocaties. Die kun je op het apparaat plaatsen via nog een ander synchronisatieprogramma dat deze gegevens dagelijks van de Mio-website plukt en daarna op uw C520t kopieert.

TomTom ONE XL (foto Stef Vanschoubroek)
TomTom ONE XL (foto Stef Vanschoubroek)

Conclusie
Op navigatiegebied zijn beide apparaten aan elkaar gewaagd, al vinden wij persoonlijk dat TomTom iets gebruiksvriendelijker werkt dan Mio. Bij de Mio C520t krijg je voor hetzelfde geld wel meer waar. Zo is TMC-verkeersinformatie standaard inbegrepen, is de C520t ook een volwaardige draagbare multimediaspeler en krijg je een jaar lang gratis flitslocaties. Vergeet ook niet dat je met deze navigatiecomputer handenvrij kunt bellen als je over een gsm met Bluetooth beschikt. De TomTom ONE XL heeft betere Windows-software en kan via jouw gsm overal worden bijgewerkt, maar voor de meeste extra’s moet je ook bijbetalen. Tenzij je niet op een frank moet kijken, kies je dus best voor de Mio C520t.
Adviesprijs

– Mio C520t Europa: € 399
– TomTom ONE XL Europa: € 399
1
2
3
4
Vorig artikelInstapmodel lasermultifunctional van Canon
Volgend artikelEen headset met stevige bassen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.