Navigeren met veertig procent groter scherm

0
43

keer wordt gestart of een tijd niet is gebruikt, kan het soms ettelijke minuten duren voor de gps-satellieten worden gevonden. Bij TomTom kun je dit desgewenst versnellen via QuickGPSfix. Dit is een bestandje met de laatst gekende positie van de afgelopen zeven dagen van alle gps-satellieten dat je thuis op de ONE XL plaatst via je pc of onderweg via de Plus-diensten.
Je kunt zowel in 2D als in 3D navigeren. Hoewel dit een kwestie van persoonlijke smaak is, vinden we de kaartweergave van TomTom duidelijker dan van Mio. Bij Mio neemt statusinformatie eenderde van het scherm in beslag; op het scherm van TomTom is er meer ruimte voor de kaartweergave. Mio heeft wel een streepje voor op TomTom wanneer het aankomt op het plannen van een route met meerdere bestemmingen. De C520t kan de verschillende stopplaatsen optimaliseren, zodat je de route zo snel mogelijk kunt afwerken. Bij TomTom moet je de ideale route manueel instellen.

Mio C520t Europa (foto Stef Vanschoubroek)
Mio C520t Europa (foto Stef Vanschoubroek)

Qua bediening moeten beide merken nauwelijks voor elkaar onderdoen, al is TomTom net iets gebruiksvriendelijker dan Mio. Het verschil is echter minder groot dan vroeger: bij Mio is de gebruiksvriendelijkheid van de software er in de loop der jaren flink op vooruit gegaan. Als je geen eerdere ervaring hebt met draagbare navigatie zal je met beide systemen in elk geval snel vertrouwd geraken.

Desktop software
Beide fabrikanten leveren uitsluitend Windows-software mee. Met de Home-applicatie van TomTom kun je de betalende en gratis gegevens van de Plus-diensten op je navigatiecomputer bewaren. Dat is goedkoper dan onderweg via gsm de gegevens binnen te halen, maar sommige informatie, zoals die over het verkeer, is dan natuurlijk minder actueel. Je kunt ook een volledige back-up maken van de

1
2
3
4
Vorig artikelInstapmodel lasermultifunctional van Canon
Volgend artikelEen headset met stevige bassen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.