Een headset met stevige bassen

0
40

op te plooien en is daarmee niet echt geschikt om mee te nemen op verplaatsing. Bovendien biedt zo’n draagtasje uit dunne stof zeker geen afdoende bescherming tegen een wat ruwere behandeling tijdens de reis.

Demping
Tijdens het gebruik konden we vaststellen dat de bewering "voor eindeloze gamesessies" niet eens echt overdreven is: je kunt de headset inderdaad urenlang ophouden zonder schele hoofdpijn te krijgen. Het enige neveneffect dat we konden vaststellen was dat we op de duur wel warme oren kregen – misschien wel prettig in de winter, maar zweterig op hete zomerdagen.

Fluweelzachte bekleding

Het voordeel en tegelijkertijd ook het nadeel van gesloten oorschelpen is de demping van het omgevingsgeluid. De HS-900 maakt op dat gebied een aanvaardbaar compromis: het geronk van de pc en het zoemen van de airco worden afdoende onderdrukt, maar het rinkelen van de telefoon of zelfs een gesprek met iemand anders in de kamer blijft mogelijk – op voorwaarde dat je het geluid niet loeihard zet natuurlijk. Omgekeerd gaat je omgeving ook niet te veel last hebben van jouw heroïsche digitale gevechten of snelheidsraces.

Realistisch geluid
Tijdens het spelen is de geluidskwaliteit overtuigend. Een geweerschot klinkt als – nou ja, als een geweerschot, een explosie rolt en davert zoals het hoort. Je moet al een stevige subwoofer in huis hebben om een equivalent geluid via je luidsprekerboxen te produceren. De gesproken commando’s en het verkennend gesprek met een alien blijven heel duidelijk te verstaan. Bijzonder handig blijkt de

1
2
3
4
Vorig artikelNavigeren met veertig procent groter scherm
Volgend artikelSkype pakket voor kleine bedrijven
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.