Een headset met stevige bassen

0
40

volumeregeling op draad te zijn. Natuurlijk kan je het volume ook op de pc aanpassen, maar met de linkerhand even over het kartelwieltje strelen gaat nu eenmaal oneindig veel vlugger dan met de muis ergens naar een digitale schuifregelaar zoeken terwijl rondom rond op het scherm de halve wereld vergaat.

Volumeregeling en aan/uit schakelaar voor de microfoon

De microfoon
Ook de microfoon doet zijn werk naar behoren. Je stem is duidelijk verstaanbaar, misschien iets te veel aan de doffe kant. De microfoon is voldoende richtingsgevoelig zodat het omgevingsgeluid van de tv of babbelende familieleden niet al te veel storen, maar ook weer niet té richtingsgevoelig zodat je "precies voor het gaatje" moet spreken. De windkap onderdrukt vakkundig de vervelende blaasgeluiden van je ademhaling.

Microfoon met windkap


Muziek

Uit nieuwsgierigheid probeerden we de HS-900 ook uit met allerlei muziekfragmenten. Hier is het plaatje veel minder positief. Voor popmuziek uit het genre "the best of the sixties" is het allemaal wel te pruimen, maar het beluisteren van een symfonisch orkest was zonder meer rampzalig. Volgens de technische gegevens (zie verder) overspant de headset een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 KHz,

1
2
3
4
Vorig artikelNavigeren met veertig procent groter scherm
Volgend artikelSkype pakket voor kleine bedrijven
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.