Eerste zakelijke smartphone van Hewlett-Packard biedt goede autonomie

0
57

lens voor de ingebouwde 1,3-megapixel digitale camera. Een flits is niet aanwezig, maar boven de lens zit wel een spiegeltje zodat je eventueel foto’s van je eigen gezicht kunt maken.
Achterkant HP iPAQ 514Deze smartphone heeft ook een 2,5 mm plug voor het aansluiten van stereooortjes. Verder verlaat HP met deze iPAQ 514 zijn speciale USB-aansluiting, om die eindelijk in te ruilen voor een normale mini-USB-stekker. Het laden en het communiceren met een pc gebeurt allemaal met die ene kleine stekker. De dataverbinding is wel van het tragere USB 1.1 type.

 

Autonomie
De Li-Ion accu van 1100 mAh houdt het in standby tot 188 uur uit en biedt en gesprekstijd van 6,5 uur. Dat is erg goed voor een Windows-smartphone en zeker een van de pluspunten die deze HP iPAQ 514 biedt tegenover de concurrentie.

Conclusie
De HP iPAQ 514 biedt heel wat waar voor zijn geld. Het ontbreken van snelle 3G-dataverbindingen kan misschien voor sommigen een probleem vormen, maar in een bedrijfsomgeving zijn die toch niet echt populair omwille van de hoge en moeilijk te plannen kosten. Aangezien HP met deze smartphone vooral op de bedrijvenmarkt mikt, is bijvoorbeeld de mogelijkheid om naadloos te kiezen tussen VoIP- en gsm-calls wat ons betreft veel belangrijker. Ook de stem-mogelijkheden van deze ‘Voice Messenger’ zijn zeer interessant voor wie onderweg veel e-mails en SMS-en ontvangt. Verder is de ruime autonomie (voor een Windows smartphone) ook een pluspunt. Belangrijkste minpunt zijn de kleine bedieningstoetsen die vooral problematisch zijn voor mensen met wat dikkere vingers.
Adviesprijs
296 euro.
1
2
3
Vorig artikelTwee vergelijkbare desktop vervangende notebooks op de testbank
Volgend artikelHomer Simpson in een spannend avontuur exclusief voor mobiele telefoons
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.