Eerste zakelijke smartphone van Hewlett-Packard biedt goede autonomie

0
57

het direct wijzigen van de taal van het apparaat. Bij elke wijziging dien je de smartphone wel te herstarten. Nog een verbetering bij Windows Mobile 6 is de mogelijkheid om automatisch te controleren op updates voor het besturingssysteem. Bij die automatische update is het mogelijk om de gsm-dataverbinding uit te sluiten, zodat uitsluitend wordt geüpdated via de snellere en goedkopere WiFi-connectie.

 

Uitrusting en bediening
Deze smartphone wordt aangedreven door een 200 MHz TI OMPA850 processor en weegt slechts 104 gram. Hij meet 107 x 16 x 48 mm. Op de bouwkwaliteit valt niets aan te merken. Wel zijn de toetsen onder het 2-inch scherm nogal klein uitgevallen. Vooral de twee variabele menutoetsen zijn soms moeilijk te bedienen, zeker voor mensen met wat dikkere handen. Ook de vierweg-cursor is maar heel krap bemeten.

 

Toetsen HP iPAQ 514

Toetsen HP iPAQ 514

Het transflectieve tft-scherm heeft een resolutie van 176 x 200 pixels. Het interne geheugen van 64 MB kan worden uitgebreid via een MicroSD-kaartje dat links onderaan in een goed afsluitbare sleuf glijdt. Aan de achterkant van de smartphone zit de

1
2
3
Vorig artikelTwee vergelijkbare desktop vervangende notebooks op de testbank
Volgend artikelHomer Simpson in een spannend avontuur exclusief voor mobiele telefoons
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.