Fast Ethernet snelheden via het stopcontact

3
57

Bij de “echte” netwerkverbinding maten we gemiddeld 44,24 Mbit/s en bij de dLAN-verbinding stelden we een gemiddelde van 13,38 Mbit/s vast. Dat is dus slechts 30% van de Fast Ethernet-verbinding, maar wel beter dan wat we gewoonlijk meten bij draadloze netwerken van het type 802.11b en 802.11a of g, doch slechter dan 802.11n (pre-standaard product van Linksys).
Bij het bekijken van een directory met hoge-resolutieplaatjes stelden we geen echt snelheidsverschil vast bij de dLAN-verbinding. In een appartementenblok tussen twee naastgelegen appartementen bleek in tegenstelling tot wat we verwachten ook een goede netwerkverbinding mogelijk, al hadden beide appartementen hun eigen stroomteller. Tussen twee huizen met één huis ertussen lukte het echter niet.
Het streamen van hoge-resolutievideostromen zien we na onze metingen alleen zitten in de meest ideale omstandigheden.

 

devolo dLAN AV achterkan

Nieuwe firmware
Na het afsluiten van onze test bracht devolo nieuwe firmware uit die de prestaties van de dLAN 200 AV, dLAN 200 AVpro, dLAN 200 AVdesk en dLAN 200 AVpro i netwerkadapters optimaliseert. We hebben deze firmware nog niet kunnen testen, maar volgens de fabrikant verhoogt ze de doorvoersnelheid van Windows Filesharing, downloads, internettoegang en videostreaming. Bovendien zorgt de nieuwe firmware voor een hoger bereik en een snellere opbouw van de verbinding tussen de adapters. Nieuw is ook “Type of Service” (ToS), een nieuw mechanisme voor Quality of Service, die vooral de verbindingskwaliteit bij VoIP toepassingen verhoogt.

1
2
3
4
Vorig artikelBelgische bedrijven bloggen niet
Volgend artikelVlaams misbaar over vertrek Gruuthuse handschrift naar Nederland hypocriet

3 REACTIES

  1. Er zullen weer regels</b) moeten uitgevonden moeten worden om elkaars frequenties niet te storen…

  2. Die zooi stoort als de hel. De gehele middengolf gaat plat in een omgeving van 500 meter, en de kortegolf kan je wel geheel in de prullenbak gooien. Zelfs tot in de FM band hoor je een reutel. Lekker voor je buren De snelheid is vaak belabberd, vooral als er meerdere dingen aan het stopcontact hangen en uit onderzoek van de TU te Delft is het kankerverwekkend. Met name kan je er darmkanker van krijgen. Straks zitten alle d-Lan gebruiker met een stoma en die lui die ze gecertificeerd hebben op de Bahama’s. Ik trek wel even een kabeltje door. te minste geen snelheidsverlies. Wat een bagger die zooi zeg

Reacties zijn gesloten.