Fast Ethernet snelheden via het stopcontact

3
57

 

Aansluitwijze
Omdat er hoogfrequente signalen over de elektriciteitsleidingen gestuurd worden, spreekt het vanzelf dat de netwerkverbinding via de stopcontacten alleen kan lukken als er een direct contact is. U mag met andere woorden de stroomaansluiting van de dLAN-adapters niet aansluiten op een noodvoeding, een netfilter of een piekspanningbeveiliging.
U krijgt het beste resultaat als u de dLAN rechtstreeks in een stopcontact plugt. Verder moeten de stopcontacten waartussen u een netwerkverbinding wil opbouwen tot dezelfde stroomgroep behoren. De verbinding werkt dus ook niet over stroomtellers en dergelijke heen, u kunt dus geen verbinding opbouwen met een andere locatie, tenzij die op dezelfde stroomgroep zit.

devolo dLAN AV aangesloten op stroomnet

Prestaties
Wij maten de netwerkprestatie van een gewone Fast Ethernet-verbinding tussen een werkstation en een server. Daarna koppelden we het werkstation los en brachten dat naar een andere kamer die een dertigtal meter verwijderd ligt van zijn oorspronkelijke locatie. We sloten het werkstation weer aan via de dLAN-adapter en herhaalden onze meting.

1
2
3
4
Vorig artikelBelgische bedrijven bloggen niet
Volgend artikelVlaams misbaar over vertrek Gruuthuse handschrift naar Nederland hypocriet

3 REACTIES

  1. Er zullen weer regels</b) moeten uitgevonden moeten worden om elkaars frequenties niet te storen…

  2. Die zooi stoort als de hel. De gehele middengolf gaat plat in een omgeving van 500 meter, en de kortegolf kan je wel geheel in de prullenbak gooien. Zelfs tot in de FM band hoor je een reutel. Lekker voor je buren De snelheid is vaak belabberd, vooral als er meerdere dingen aan het stopcontact hangen en uit onderzoek van de TU te Delft is het kankerverwekkend. Met name kan je er darmkanker van krijgen. Straks zitten alle d-Lan gebruiker met een stoma en die lui die ze gecertificeerd hebben op de Bahama’s. Ik trek wel even een kabeltje door. te minste geen snelheidsverlies. Wat een bagger die zooi zeg

Reacties zijn gesloten.