PowerPoint-compressie als webservice

1
60

De website van SmallPresentations
SmallPresentations website

De test
Op de homepage van SmallPresentations vind je inderdaad een knop "Gratis Proefrit". Pas daar ervaar je een beperking waarover voordien nergens gerept wordt: het PPT bestand moet minstens 2MB en mag maximaal 25 MB groot zijn. Gelukkig valt ons testbestand van 17 MB binnen deze marges.
Het uploaden gaat probleemloos en vrij snel, maar de snelheid hangt uiteraard af van je Internet Provider en het soort abonnement dat je bij hem hebt. Een half uurtje later ontvang je een e-mailtje terug:

Onderwerp: Uw gecomprimeerde presentatie is klaar!
Uw presentatie kon niet gecomprimeerd worden, dat gebeurt zo af en toe wel eens. Maar u hoeft helemaal niets te betalen voor deze poging!

Kort daarop volt een tweede e-mail:

Onderwerp: Uw presentatie is geen PPT presentatie
Wij konden uw presentatie niet openen in PowerPoint. Mogelijk hebt u ze hernoemd zonder PowerPoint te gebruiken. Uw document werd gewist. Na correctie kunt u ze opnieuw inzenden.

Larie en apenkool natuurlijk, wij konden het bestand probleemloos openen in PowerPoint 2000, in PowerPoint 2003 én in PowerPoint 2007. Maar goed, gewoon even opnieuw onder een andere naam saven (voor alle zekerheid in PowerPoint 2003) en opnieuw uploaden via "Gratis Proefrit".

Kort nadien tot driemaal toe eenzelfde e-mail:

Onderwerp: Order bevestiging
Wij hebben uw opdracht goed ontvangen. Onze servers werken op topsnelheid, zodra de compressie voltooid is wordt u verwittigd.

Een kwartiertje later het volgende bericht:

Onderwerp: Uw gecomprimeerde presentatie is klaar!
Uw presentatie blijft 5 dagen ter beschikking. Wij sturen u een factuur voor de bestelde service.

Deze e-mail werd op de voet gevolgd door een tweede, bijna identieke e-mail – maar dan wel met de naam van het eerste geüploade bestand! Hoezo, dat was toch niet te openen? En werd dat dan toch niet gewist??

1
2
3
Vorig artikelVPN of veilige tunnel doorheen het internet vereenvoudigt werken op afstand
Volgend artikelLidl: vreemde winstmarges
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. De informatie die u geeft is niet juist. Uw presentatie wacht op de Small Presentations site om opgehaald te worden. Als u de gecomprimeerde presentatie had gedownload had u gezien dat er twee versies beschikbaar zijn – één van 4 MB en een van 2MB. Er was bij u eerste poging een technisch probleem, daar heeft u ook, als het goed is, een email over gehad met onze excuses. Uw presentatie werd gecompromeerd van 17 MB naar 2 MB – dat is toch een prima resultaat!

Reacties zijn gesloten.