PowerPoint-compressie als webservice

1
60

Zes uur later ( ! ) ontvingen we nog een e-mail, met een paswoord om de tweede PowerPoint presentatie in gecomprimeerde vorm te downloaden. Eén ding is zeker waar: "U zult verbaasd zijn hoe sterk ze verkleind kan worden". De presentatie van 17 MB werd immers "verkleind" naar … 18 MB. Inderdaad een hele prestatie.

DiskIdee mag zich dus verwachten aan twee facturen voor niet bestelde en niet geleverde diensten. Onze huisjurist wrijft zich al in zijn handen.

De PowerPoint presentatie van 17 MB werd "verkelind" naar 18 MB
De ‘verkleinde’ presentatie… was eerst 17 MB klein!

Waardevolle tips: doe het zelf!

Is een PowerPoint presentatie onhandelbaar groot geworden, dan kan je die vaak zelf heel eenvoudig verkleinen. DiskIdee geeft je twee tips:

  1. Bevat je presentatie meerdere foto’s, klik dan op Bestand – Opslaan Als. Klik nu eerst op de knop Extra ( PowerPoint 2003 en ouder: rechtsboven in het venster, PowerPoint 2007: linksonder). Kies in het afrolmenu voor "Afbeeldingen Comprimeren". Onze voorstelling van 17 MB was nadien nog 3,7 MB groot.
  2. Heb je al PowerPoint 2007, dan kan je op de website van Microsoft een gratis Plug-in downloaden die je toelaat de presentatie op te slaan als PDF of als XPS bestand. Als PDF was deze presentatie nog maar 2,9 MB groot, als XPS zelfs nog maar 2,0 MB. Maar opgelet: op deze manier gaat wel een groot deel van de PowerPoint functionaliteit verloren!

Conclusie

De geleverde dienst van SmallPresentations is waardeloos. Je bekomt betere resultaten met de tools die PowerPoint zelf al aan boord heeft, bovendien zijn die volledig gratis.

Adviesprijs
€ 3,00 per bewerking; 

€ 2,00 extra voor conversie naar PDF

1
2
3
Vorig artikelVPN of veilige tunnel doorheen het internet vereenvoudigt werken op afstand
Volgend artikelLidl: vreemde winstmarges
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. De informatie die u geeft is niet juist. Uw presentatie wacht op de Small Presentations site om opgehaald te worden. Als u de gecomprimeerde presentatie had gedownload had u gezien dat er twee versies beschikbaar zijn – één van 4 MB en een van 2MB. Er was bij u eerste poging een technisch probleem, daar heeft u ook, als het goed is, een email over gehad met onze excuses. Uw presentatie werd gecompromeerd van 17 MB naar 2 MB – dat is toch een prima resultaat!

Reacties zijn gesloten.