Google’s jaarlijkse lenteschoonmaak

Google stopt op 1 juli met rss-dienst Reader

0
Een van de slachtoffers van Google’s jaarlijkse lenteschoonmaak, waarmee het bedrijf in 2011 begon, is Google Reader, zijn webgebaseerde aggregator voor rss-nieuwsbronnen. Google Cloud Connect, waarmee gebruikers automatisch Microsoft Office-bestanden in Google Drive kunnen opslaan, wordt eveneens stopgezet. Nog een dienst waarmee Google stopt is ondersteuning voor de opensource CalDAV API voor kalendersynchronisatie.

Sinds 2011, toen het startte met zijn jaarlijkse lenteschoonmaaak, heeft Google al 70 minder populaire diensten stopgezet. Gisteren kondigde het bedrijf aan dat het binnenkort stopt met Apps Script, CalDAV Api, Google Building Maker, Google Voice App for BlackBerry, Search API for Shopping en Snapseed Desktop for Macintosh and Windows.

Vanaf 30 april zal ook Google Cloud Connect stoppen met functioneren. Volgens Google biedt de desktopversie van Google Drive dezelfde functionaliteit, namelijk het bewaren van MS Office (en andere) bestanden in de cloud. Drive werkt bovendien niet alleen op Windows, maar ook op Mac, Android en Apple iOS.

Google Cloud Connect
Google Cloud Connect stopt op 30 april 2013

Vanaf 1 juli zal ook Google Reader niet meer bruikbaar zijn. Deze webgebaseerde rss-lezer dateert van 2005, maar Google beweert dat er steeds minder mensen gebruik maken van rss-feeds om hun favoriete websites te volgen. Gebruikers en ontwikkelaars van Google Reader zullen in de komende maanden hun data kunnen exporteren via Google Takeout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.